POTENT TEMPESTA ENFRONT DE BARCELONA

Així es veien els núvols de la potent tempesta que a primera hora del matí s'ha format enfront de la ciutat, des del barri de Glòries de Barcelona:



De AGOST 2011




De AGOST 2011




De AGOST 2011




De AGOST 2011




De AGOST 2011




De AGOST 2011




De AGOST 2011




POSSIBLES CANVIS IMPORTANTS A LA VISTA

Per tots és sabut que a la Mediterrània Occidental i més concretament al seu litoral i prelitoral, gran part de les pluges anuals solen caure a les acaballes de l'estiu i sobretot al llarg de la tardor.



Les pluges poden caure de forma brusca, mal caigudes amb molta aigua en poca estona i en molts casos amb aigüats de caire torrencial. Això sol passar quan el primers embossaments freds en alçada es deixen caure per les nostres latituds i en interaccionar amb el mar calentet que tenim en aquesta època generen grans núvols de tipus convectiu capaços de deixar anar gran quantitats d'aigua.



Uns anys ens arriben aquestes situacions més tard a tocar d'octubre i d'altres anys fins i tot ja ens visiten al setembre. Sembla que aquest any aquest tipus de situacions es podrien avançar en el temps i de fet, analitzant mapes, a final de la setmana que ara començarem ja tindrem la primera oportunitat potencial de rebre un episodi d'aquest tipus en la zona mediterrània comentada.



El fet és que com podeu veure en aquest mapa, un embossament fred en alçada força potent es despenjarà a l'oest de la Península. De moment, a nosaltres, tal i com va passar la setmana passada ens afectarà en forma de pujada de temperatures al llarg de la setmana i quedant un xic al marge de l'inestabilitat que afectarà a la resta del centre i oest Peninsular.







Després, pot passar que pugi en diagonal de sudoest a nordest quedant la costa Mediterrània una mica al marge de tot i amb un simple augment de l'inestabilitat quan ens passi a poca distància i amb un posterior refrescament, o pot passar, com diu el següent mapa, que l'embossament ens passi literalment pel damunt de les costes mediterrànies, cosa que a hores d'ara encara és d'hora per poder precisar, però que es veu possible. Si això últim fos el que acabés passant, en molt punts de l'est peninsular, les pluges torrencials estarien a l'ordre del dia.











Ho haurem d'anar seguint!!!

FINAL DE VACANCES

Donç ja s'han acabat les vacances i ja tornem a la normalitat. Per obrir aquesta nova temporada de participació al blog ho faig amb 4 fotos que he escollit d'aquest mes d'agost. Les dues primeres son de boira de dies enrera.



Aquesta primera és de Camprodon un dia a primera hora poc després de sortir el sol:



De AGOST 2011






Aquesta altra és d'un dia molt estable al voltant de les 9 del matí i feta des del cim de Sant Antoni de més de 1300m. Un banc de boira cobria mig poble de Sant Pau de Seguries.



De AGOST 2011




I aquestes dues son d'ahir divendres dia 26 d'agost. La primera és feta des del barri de Glòries de Barcelona i amb aquesta nuvolada que poc després de migdia va afectar la zona de Montserrat i Vallès:





De AGOST 2011






I aquesta segona és del mateix dia per la tarda a Camprodon amb aquesta curiosa formació nuvolosa que més d'un va pensar que era.......



De AGOST 2011

Seguiment de l'Arribada d'Irene a Nova York

L'huracà Irene arriba Nova York, els aeroports i el transport públic tancaràn per seguretat. S'ha declarat l'estat d'emergència, tot i ser de força 2, s'espera que arribi com a huracà de categoría 1. S'han fet desallotjaments forçats a les zones mes vulnerables a les inundacions.
Tot i no tenir una força molt elevada, el seu diametre de 820km i la seva trajectoria li donen especial importància, ja que afectarà a 55 milions de persones.

Webcam de NY en directe:

Condicions a NY ara:

ültima imatge del satèl.lit:

Podeu consultar la trajectoria en aquest enllaç: STORMPULSE

La Tempesta del dia 26 desde Barcelona

Aquestes imatges corresponen a la tempesta del 26 d'Agost, les imatges estan preses desde un mirador a Pl. Espanya.
Es varen poder obsevar dos linies principals, la primera va afectar el Vallès de plè i la zona N de la ciutat la va fregar, la segona, va pasar pel Baix i ens va afectar una mica més.










Tot i els escasos registres, 1.1mm al meu pluvio de Pl. Espanya) els efectes es van agraïr, l'ambient es va refrescar força, baixant les temperatures entre 3 a 5 graus segons la zona i un important descens de la humitat despres del seu pas, eliminant la xafogos que tan ens molestava els últims dies, fet que ens ha pogut permetre dormir molt bé despres de dies de nits tropicals intenses.
Bon seguiment!!!

L'Huracà Irene

L'huracà Irene amenaça els EEUU aquets dies, desprès d'afectar greument Puerto Rico, la República Dominicana i Haití.
Els vents superen els 200Km/h i ara viatja en direcció nord resseguint la costa est dels EEUU. Aquest diumenge arribaría a Nova York, on no es descarten evacuacions ja que hi han previsions de que encara es mantingui amb força. S'espera que arribi a categoría 4, tot i que algunes previsions no li donen mes de 3.

Per fer el seguiment es pot observar aquesta imatge de satèl.lit que s'anirà actualitzan, tanmateix podeu estar informats dels nous huracans a la secció "especials" del nostre blog, ja que es poden consultar els mapes de previsió tant al Atlàntic com al Pacífic realitzats per el NOAA


Aquesta es per ara la trajectòria prevista, podeu consultar les últimes dades d'aquest fenòmen i altres a la següent pàgina: RSOE EDIS


Com a videos es pot destacar el que a ofert la NASA, unes inpresionants imatges desde l'espai comentades (en anglès) per l'astronauta Mike Fossum, que va captar les imatges desde l'estació internacional.


 

El segon video es un recull d'imatges dels llocs per on a pasat.
Continuarem atents a els próxims dies, ja que sembla que pot donar que parlar si finalment arriba amb força a la capital financera americana. Bon seguiment! 

Vistes del Cim del Balandrau (2584msnm)


Vista panoràmica

 El Puigmal (2910msnm) i la carretra de Fontalba al fons de la imatge, les gorges del Freser en primer terme.

 Bastiments (2883msnm) al centre, a l'esquerra del tot el pic del Infern (2879msnm) i al costat el pic del Freser (2835msnm). Es pot veure el riu Freser baixant per la coma del mateix nom.

 En primer terme, el Torreneules (2711msnm) al costat el cim de la Coma del Clot (2726msnm)

El pic de la Fossa del Gegant (2801msnm) corona el fons de la Coma de Vaca.

AURORES BOREALS EN DIRECTE

Des d'avui fins el dia 29 d'aquest mes, els aficionats podrem gaudir d'aquest fenomen gràcies al web Sky-live.tv, que el transmetrà en directe des de les 3h.30' fins les 3h.45' de la matinada.

Aquestes transmissions són coordinades per l'investigador del Instituto de Astrofísica de Canarias Miquel Serra-Ricart, qui, junt amb d'altres investigadors han organitzat la expedició "Shelios 2011" fins a la glacera de Qaleraliq, a Groenlàndia, des de on s'hi faran aquestes transmissions en castellà i anglès, dins del projecte Astronomía Ciudadana de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, l'objectiu del qual és fomentar les vocacions científiques entre el jovent, emprant per a tal fi les noves tecnologies, que permeten "viatges virtuals", com els que proposa "Shelios 2011".



Risc d'Incendi Alt

Amb l'agost i el bon temps s'ha disparat el risc d'incendi, cal anar amb molta precaució en les activitats al aire lliure.



Aquest es el mapa del departament de Medi Natural de la genenralitat, a la seva pàgina trobareu tot un seguit d'instruccions per sapiguer actuar en cas que ens veiem en una situació de risc.  

Per aquest motiu, els bombers estan alerta i s'està aplicant pla Alfa, un protocól de vigilancia en les zones on el risc es mes elevat.


Podeu consultar mes informació sobre el pla Alfa i el que implica cada nivell en el següent enllaç


Diumenge de Pluja a la Vall de Ribes

Dia en que els cels grisos i la pluja varen ser els fets meteorologics mes rellevants a la vall de  Ribes, tot i que la previsió al Pirineu era de cel ras, segons les fonts consultades.
Ja al tren de bon matí, els cels eren molt coberts i el sol pasava entre els núvols deixant imatges boniques, pero dificils de captar desde el tren.
Un cop a Ribes, va començar a guspirejar tot just sortir del tren i en una estona trencava a ploure durant una bona estona i de seguida varem canviar els plans, que era anar a pendre els sol al riu.
Despres del episodi de pluges, en que es varen recollir al voltant de 15mm, varem fer un passeig i disfrutar de la nuvolositat, els núvols baixos eren pegats a la muntanya.

Ja a la tarda, el sol va apareixer alguns moments i les temperatures varen pujar el suficient per pensar en anar al riu, cosa que varem fer. La temperatura al matí no pujava dels 16º, pero a la tarda va fregar els 20º, la humitat va ser del 100% durant el matí, una mica més baixa a la tarda.
Durant la tornada, al tren, vaig captar alguna imatge del vespre, amb un cel força mes despejat que al matí, pero amb alguns cúmuls que feien molt bonica la posta de sol.
En definitiva, va ser un dia en que vaig poder disfrutar de dues de les meves aficions juntes, meteo i natura.
Bon seguiment!!

VISTES DE LA VALL DE RIBES I VALL DE NÚRIA

Us posso unes quantes fotografias realitzades a la Vall de Ribes i Vall de Núria, en uns dies de vacançes amb estada a Queralbs.