CONSTRUCCIONS ANTITIFONS
Bon dia:
Tots sabem que al Japò, les construccions d'edificis tenen la pecularitat de portar en els seus fonaments uns sistemes "antiterratremols", per evitar la seva caiguda en cas de sismes de fins a certa magnitud.
Però els japonesos tenen tambè altres problemes "metereologics" rel-lacionats amb la seguretat física de les seves ciutats i aquests son provocats pels tifons que pateixen. I no es el fort vent el prinicpal problema, sinò les plujes torrencials que poden causar greus inundacions.
A la nostra ciutat per exemple, tenim varis colectors subterranis repartits per varis llocs de la ciutat, que, quan els hem vist algun cop per la televisiò ens han impactat pel seu tamany. Aquests grans espais serveixen per rebre l'aigua de la pluja i d'aqui es reparteix a varis llocs pel seu reutilitzament posterior; son de gran utilitat en cas de plujes fortes sobretot per evitar inundacions locals.
Pero a alguns llocs del japò els necesiten força mes grans que els que tenim aqui, i un exemple es el enorme colector de la ciutat de Saitama, que es va començar a cosntruir al 1992 i s'ha acabat fa poc temps. Està construit amb enormes "silos" que tenen 65 metres d'alçada i 35 d'amplada. Els tunels per on circula l'aigua tenen 6,5 kilometres de llarg i estàn construits 50 metres sota terra.
A mes tenen un tanc central gegant que medeix 25,4 metres d'alt, 78 d'ample i 177 metres de llarg, incloses 59 columnes interiors, algo mes estret que el Camp Nou sencer per ferse una idea.
Lo que no facin els japonesos!!
0 Response to "CONSTRUCCIONS ANTITIFONS"
Publicar un comentario