CÓM FER FOTOS A UNA TEMPESTA

Sí, d'acord, encara no està gens clar si a BCN i rodalies hi haurà entre demà nit i diumenge matí una situació de tempesta...però per si de cas, i si no per demà per un altre dia que SEGUR que hi haurà, en aquest enllaç hi ha 10 consells fonamentals per fer fotos a una tempesta. Prenem nota i...a fer fotos!!!

http://www.dzoom.org.es/noticia-3294.html

Excursiones de verano.


TORRENT DE LA CABANA

Este torrente que os pongo está en Camdevànol dirección Gombrén y es muy chulo por qué tiene varias cascadas y el agua no está muy fría y lo digo de verdad el agua de la costa Brava está cómo esta.Es un sitio ideal para este verano y sin tanta gente como en la playa.Te puedes relajar mucho y vale la pena.

ELS ESTRETS


Este río se encuentra en el Ports pasado Horta de Sant Joan cruzamos el pueblo, veremos un camino asfaltado estrecho que indica Riu Estrets y Toll del Vidre, lo seguimos, al poco hay una bifurcación, izquierda.Luego ya se vería un camino y andando por allí ya se disfruta del río y su paisaje.El agua no está muy fría tampoco.Un sitio muy chulo y tranquilo.

RÍO MATARRAÑA

Esté se encuentra en la provincia de Teruel y está muy cerca dels Ports a 20 KM sólo.Se va dirección Beceite y una vez pasas el pueblo la carretera se va estrechando cada vez más y el río se ve abajo pero a medida que subes el Río está a tu misma altura.Se deja el coche al final ya que hay una cadena que impide pasar y caminando se disfruta de el Río y su fauna y todo lo que le rodea.El agua aquí si que está fría pero ese día estábamos a 37 º c y claro apetecía.
Bueno espero que os haya gustado y os deseo felices vacaciones a todos.Os seguiré poniendo ríos ya que este verano me voy a ver si veo más.Saludos.


CONCURS DE F0TOGRAFIES ELS LLAMPECS

Despres que els membres d´Els Llampecs: Jaume, Felipe, Dani, Ricard, Moises, Enric, Alejandro i Fran han fet la corresponent votació de les fotografies presentades el mes de Juliol, el resultat ha sigut el sigüent:

PRIMERA POSICIÓ I PER TANT GUANYADOR DEL MES DE JULIOL 2009
ENRIC - BADALONA



SEGONA POSICIÓ
FELIPE- CORNELLÀ




TERCERA POSICIÓ
FELIPE - CORNELLÀ



QUARTA POSICIÓ
RICARD - BARCELONA - CALELLA DE PALAFRUGELL



CINQUENA POSICIÓ, COMPARTIDA PER
RICARD - BARCELONA - CALELLA DE PALAFRUGELL



I ENRIC - BADALONA



PER TANT EL GUANYADOR HA SIGUT EL

ENRIC - BADALONA

¡ MOLTES FELICITATS !

L'explosió de volcà...



L'espectacular fotografia de l'erupció del volcà Sarchev, pertanyent a Rússia i situat en la petita illa Matua al nord-oest de l'arxipèlag de Japó, va ser presa el passat 12 de juny de 2009 per astronautes de l'Estació Espacial Internacional de forma casual, ja que en aquell moment l'estació passava per allí -a més de 350 km d'altura.

La cendra del volcà ha arribat a 2.407 quilòmetres al sud-est del fenomen natural i a 926 quilòmetres al nord-oest. Dies abans els avions comercials que volaven prop del lloc ja van ser advertits per a evitar fallades mecàniques en els motors a causa de les cendres.
Sarychev Peak Eruption - La detallada fotografia (realitzada utilitzant una Nikon D2XS amb un 400mm) ha entusiasmat als vulcanòlogs al capturar, amb tot luxe de detalls, molts dels fenòmens que ocorren durant les primeres fases d'una erupció volcànica violenta. A més de la columna de vapor obrint-se pas entre els núvols apartats per l'ona de xoc de l'erupció, és especialment cridaner el flux piroclàstic (fum blanc a nivell del terra) que descendeix volcà baix.
La columna principal és una de diverses que es van alçar sobre la Illa Matua el 12 de juny. El plomall apareix com una combinació de cendres marrons i vapor d'aigua blanc. La força ascendent de la columna de vapor li atorga un aspecte com de bombolla obrint-se pas entre els núvols que s'aparten del seu camí (l'obertura en els núvols es deu a un efecte d'evaporació a l'entrar en contacte amb la calor despresa pel vapor i la cendra del volcà). Alhora, més properes al sòl, es produïxen columnes de cendres més fosques descendint des del cim del volcà juntament amb el flux piroclàstic.
El volcà está ubicat a l'illa Matua, afortunadament deshabitada.

Jo m'he posat aquesta imatge com a fons de pantalla...i la veritat és que impressiona.
Us deixo amb el video que van pasar per la CNN:



Foto de la NASA
Salutacions!

Els llampecs tafaners (1) : ISLÀNDIA

Islàndia és una illa de 103.125 qm2, localitzada a l'extrem NO. d'Europa.
Actualment té uns 316.000 habitants dels quals un xic més de la tercera part viuen a la seva capital, Reikiavík.
http://maps.google.es/maps?q=mapa+de+islandia&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_esES219ES220&um=1&ie=UTF-8&split=0&gl=es&ei=4sluSoDwOdnTjAeG0PyPBQ&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1

Islàndia és un pais amb una gran activitat volcànica, geoògica i geotermal, factors que influeixen decisivament en el seu paisatge, un cant a la Natura salvatge. El seu interior és una meseta amb glaceres (destacant el Vatnajökull, 8.300 qm2), muntanyes (Hvannadalshnúkur, 2.110 mts.), volcans (Hekla, 1.491 mts.), gèisers i catarates (Dettifoss, la més cabdalosa de tota Europa). La seva costa és abrupta i farcida de fiords.


Al contrari del que es pot pensar, el seu clima és relativament suau per l'arribada del corrent del Golf. A l'hivern el promig de temperatures és de 0ºC a les terres baixes del sud, i de -10ºC a les terres altes. Mentre que a l'estiu el promig al sud és de 10-13ºC poguent-hi arribar als 20-25ºC.
Generalment el vent que bufa és de l'est, és molt estrany que bufi en sentit contrari. El seu promig màxim és d'uns 80 qm./h. Les tempestes són molt rares, només menys de 5 tempestes l'any al sud.
Hi ha un fet poc conegut, i és que es generen tempestes de pols provinent de les glaceres...

Com a curiositat les temperatures rècord són:
- calor: 30'5ºC el 22/6/39 a Teigarhorn (costa SE).
- fred: -38ºC el 22/1/18 a Grímsstadhir i Modhrudalur a la part interior del NE.
Els rècords a Reikiavík, la seva capital, són de 26'2ºC el 30/7/2008 i -24'5ºC el 21/1/18.

Si voleu conèixer quin dia fa a aquest pais (d'aqui el nom d'aquesta secció) cliqueu en aquests enllaços a vàries càmeres web:
-al NO.: Thingeyri..................................... http://notendur.snerpa.is/vbk/myndavel.htm
-al N. : Husavík.......................................... http://212.30.214.210:8080/
-al SO.: Reikiavík (vista al nord)..............http://www.vedur.is/vedur/athuganir/vefmyndavelar/reykjavik/
-al SO.: Sandgerdhi....................................http://webcam.sandgerdi.is/home/homeJ.html
-a l'Est: Borgarfjordhur.............................http://157.157.79.9/home/homeJ.html
-al SE : Hofnarfjordhur (vista al nord)...http://www.vedur.is/vedur/athuganir/vefmyndavelar/hofn/

Per veure dia a dia la previsió del temps a Islàndia, cliqueu aqui: http://en.vedur.is/


Fonts d'informació: http://en.wikipedia.org/wiki/Climate_of_Iceland
http://es.wikipedia.org/wiki/Islandia

Video. Documental sobre el Canvi Climàtic a Girona

Voldria compartir amb vosaltres un reportatge-documental sobre el Canvi Climàtic centrant-se a les comarques gironines.
En ell, intervenen grans científics (geògrafs, ambientòlegs, físics...) dels qual he tingut l'oportunitat de ser alumne d'alguns d'ells com és el cas d'en Josep Calbó, l'Anna Ribes o, per mi, un dels millor científics en el camp de la climatologia i la meteorologia, en Javier Martin Vide, les seves classes es fan curtes i mai et canses d'escoltar-lo. Un geni.

En fi, aquí us posso l'enllaç del video perquè podeu gaudir i veure-ho per vosaltre mateixos. És un molt bon reportatge.





Ja direu que us sembla.

LA FARAONA

Be, per fi us vui presentar a "la Faraona", aquí la teniu, impresionant!!

Com es obvi, res a veure amb la Lola Flores que alguns havieu mencionat.

El que estu veient a la foto de dalt, es la Serra del Montgrí, concretament les muntanyes que es troben a sobre mateix de la poblaciò de Torroella de Montgrí. pero us preguntareu, si no ho heu adivinat encara, perque es coneixen com la Faraona?

Doncs retrocediu i mireu be la foto, d'esquerra a dreta, perque veureu la silueta perfecte d'una faraona estirada i ¿embaraçada? Començant per l¡esquerra veiem el turbant del cap estirat cap enrera, la silueta dels ulls, nas i boca perfectament definida, seguim pel coll, el pit ben rodonet (talla 90, je, je) amb mug`ro inclòs (el castell), seguim per la panxa ben pronunciada, senyal que deu estar prenyada i seguidament les cames ben estirades que arriven ben be fins la poblaciò de l'Estartit. La fotografia està feta quasi desde pals i no l'he pogut aproximar mes doncs la camaera amb zoom emcara la tinc a reparar, però s'aprecia perfectament la figura d'aquesta impresionant reina del Montgrí.

Al cim del "pit" s'alça el castell del Montgrí, i la petita historia que reza en un carettl dins el castell es aquesta:

«El castell del Montgrí va construir-se entre els anys 1204 i 1301 amb motiu del conflicte entre els comtes d'Empúries, senyors de la major part de l'Alt Empordà i el Rosselló, i els comptes de Barcelona, els més poderosos de Catalunya i amb un domini indiscutit a la Mediterrània.A fi de controlar els moviments dels comtes emporitans, el comte de Barcelona, Jaume II, va manar a Bernat de Llabià, governador de la vila reial de Torroella de Montgrí, la construcció d'un castell al damunt del massís del Montgrí. Els treballs varen començar l'any 1294 i, tal i com es pot veure, el castell no es va arribar a acabar mai. Des de llavors, el castell ha deixat de tenir importància estratègica i militar per convertir-se en un símbol d'aquestes terres: en paraules de l'escriptor Josep Pla, el botó de roda de l'Empordà.L'estructura del castell obeeix a un pla molt concret. Està dins la tendència de les fortaleses d'Orient que en els segles XII i XIII que es difongueren per Europa després de les croades. Són castells de planta regular, amb torres cilíndriques encastades a les muralles.Del castell només s'arribaren a bastir els murs que formen el perímetre, un quadrat de 31 metres de costat i les quatre torres adossades a cada un dels seus angles. Els murs tenen una alçada de 13 metres i estan coronats per merlets.L'interior del castell s'ordenava a l'entron d'un pati central pavimentat amb pedra. Per sota es conserva una gran cisterna que havia de recollir les aigües pluvials.Al voltant del pati, s'havien de construir quatre ales de dependències que mai s'arribaren a bastir. Malgrat això, als panys interiors dels murs es poden veure uns elements (lligaments i arrancades d'arcs i voltes) que permeten endevinar l'estructura que havia de tenir l'edifici.A l'exterior del castell poden veure's les pedreres, els vestigis d'un mur a la façana sud i una gran cisterna al vessant nord de la muntanya.»

Per ultim, comentar que aquest massís que no supera els 300m. s.n.m. en el seu punt mes alt, està protegit juntament amb les Illes Medes i reslatar que no dispossa de vegetaciò ni fauna significativa a resultes de varis factors: l'excesiu pastoreig historic, la zona es molt pedregosa, els incendis que ha sofert la zona i la mateixa tramuntana.





RATXES DE VENT

Un parell de videos de les conseqüències de les fortes ratxes de vent.

El primer va ser gravat al 18 de gener del 2007 al pont de Moerdrijk, Holanda, uns 30 qms. al sud de Rotterdam:




El segon video està localitzat a prop de la ciutat d'Aarhus, Dinamarca, el 18 de febrer del 2008.
Aquest incident va provocar, fins i tot, que el ministre de Medi Ambient danés demanés explicacions a la companyia constructora d'aquests molins de vent:

MALEIT INCENDI!!

Bona tarde:

Ahir per la tarde cap a les 20,00h vaig agafar el cotxe i vaig enfilar l'AP7 direcciò Girona; el sol encara no es ponia però ja es divisava un cel marronos, lleig, brut, un cel que convidava a pensar en destrucciò, en foc, fins i tot en la mort. En seguida vaig entendre que la posta de sol d'ahir no seria com la de cada dia; els vents de ponent que tan poc ens agraden a tots, empenyien el fum del devastador i assasí incendi d'Horta de Sant Joan cap a les nostres contrades; era el vent perfecte per escombrar tot el fum cap a la resta de Catalunya per ensenyarnos, recordarnos que la natura es bella i preciosa, però que pot ser destructiva i mortal sense necesitat de que l'home hi intervingui; un avis per això de que som tan perillosos ella com nosaltres i que en epoques de calor el bosc es fragil i delicat, com si fos un nen petit, l'hem de cuidar i vigilar, i no diexar que ningu li faci mal.

Desde els Llampecs, un petit escrit que vui que serveixi tambè de recordatori als 5 bombers que han mort intentant salvar el nostre patrimoni, la nostra terra i encara dirè mes....les nostres vides. Descansin en pau.

Ricard Herrera

El sopar d'estiu de "els Llampecs"










La veritat és que ho vam passar molt bé i vam xerrar de molts temes, sobretot de Meteo, com era d'esperar. En el colorit grup podem veure a la primera foto a Dani de verd, el qual us escriu, Enric, al seu costat, a continuació Felipe de groc, a la dreta Moises de taronja i Jame Deu de negre. En la segona foto, Alejandro "Viatger" immortalitzant les diferències d'opinions. El menjar del Restaurant Canela de Barcelona va ser deliciós i vam estar bé atesos. En les dues fotos seguents també tenim la presència de Ricard de vermell que va ser qui va organitzar la trobada. Les tres últimes fotos les ha enviat Felipe. La primera Jaume i Ricard en un moment de la distesa conversa i les dues restants, fotos de grup. Un plaer poder compartir moments de meteo amb un gran grup d'amics, aficionats a seguir la Meteo segon a segon.

L´onada de calor d´avui.

Déu n´hi do la calor d´avui, ací a Sant Adrià portem a les 14:45 els 37 ºC!

QUATRE MORTS AL INCENDI DELS PORTS DE TORTOSA-BESSEIT


Des d´aquest modest blog de meteorologia, volem donar el nostre sentit condol, a les families dels quetre bombers morts en acte de servei, grans professionals, que han deixat la vida al foc dels Ports de Tortosa-Besseit.
Descansin en pau.
També desitjem una ràpida recuperació als altres dos ferits d´aquest mateix indendi.

Avis del SMC de ONADA DE CALOR

ONADA DE CALOR



El Servei Meteorològic de Catalunya a fet un avis de situació meteorològica de risc per ONADA DE CALOR, que afecta al dimecres 22 de Juliol i dijous 23 de Juliol, com a mínim !!!!!


Seguiu les recomenacions de la entrada del 13 de Juliol, AL ESTIU, FUGIU DE LA CALOR !!!!

Descobert l'origen de la tempesta a cor...

Hola Llampecs

Us recordeu del video que tant ens va sorprendre de la tempesta a cor?... Va Ser gravat en aquest any. Doncs casualment he trobat l'origen de la idea d'aquest video. Us presento aquesta nova curiositat que no és actual, ve de l'any 2007. Per la similitud d'algunes parts dedueixo que va ser la font d'inspiració. No hi ha dubte que la Meteorologia està present en tots els àmbits, inclòs el automobilístic...

Coses del temps...

Un home entra en una casa de barrets, és a dir, en una casa de putes i li pregunta a la "Mestressa":
- Quan costa aquí acostar-se amb una dona?
- Depend del temps --contesta la Mestressa.
- Bé... pose´m per cas que plou...


Una salutació,
Viatger.

Dins el tornado

Darrer video de Jim Reed, un profesional i popular caça tempestes. La seva particularitat és que no solament caça tempestes, també inundacions, nevades, huracans, gelades, etc. Tot el que se li possi per devant. Més de 15 anys d'experiència en el tema ho consagren com un dels millors. En el seu últim video del 17 de Juny de 2009 aconsegueix estar en el cor d'un d'aquests monstres de la naturalesa... Es pot estar més prop d'un tornat?...Van Aconseguir amidar velocitats del vent de 223,38 Km/h Impressionant!



A la secció de foto d'impacte de la meva web podeu trobar més informació i un repte meteorològic sobre una de les seves fotos

Trobada blogaires TV3, Octubre 2008


Bona nit,

El proper mes d'Octubre farà un any de la I trobada de blogaires del blog "El temps amb nom i cognom" de TV3 (link). En la trobada, va anar-hi en Tomàs Molina, l'Eloi Cordomí i la Mònica Usart. Vam assistir-hi una trentena de blogaires.


Us deixo un video del brindis d'aquell dinar a Manresa. Entre els blogaires, hi havia l'Oriol Rodríguez (jove promesa de la mèteo catalana), el Sr. Antoni Sintas (Observador d'Arenys de Mar), l'Àlex Roca (el fotògraf i observador d'Hortoneda), i molts companys i amics d'arreu de Catalunya, des de La Bisbal d'Empordà fins a terres tarragonines, passant per Cardona, la zona de Barcelona, etc. Va ser una gran jornada.

Espectacle de cúmulus cogestus

Hola Llampecs!:

Aquí teniu el que ha donat de sí la situació del dia d'ahir. L'espectacle al cel va ser impressionant, encara que només han caigut 0,8 mm al barri de Llefià de Badalona. Cúmulus congestus enormes i una posta de sol amb tons ataronjats, fruit malauradament del fum en suspensió dels incendis forestals de la Segarra i Cervera. El fort vent els ha portat fins la costa com podeu veure a l'imatge del satèl·lit:

http://www.eltiempodelosaficionados.com/Incendio170709.gif

Aqui teniu les fotos des de Badalona i Diagonal Mar de Barcelona:









Des de Diagonal mar el cel semblava la fí del món
Espero que us hagi agradat. Salutacions.
Enric

ALERTA A LA POSSIBLE ONADA DE CALOR SEVERA

En lloc de mirar el temps per la TV, a vegades miro una web que és força correcta per veure el temps dels pròxims dies. La sorpresa que em vaig trobar ahir a la nit és la possible onada de calor que podem patir entre els dies 21, 22 i 23. Esperem que no ens arribi a afectar. El 22 podríem tenir a Barcelona, temperatures de fins a 35ºC, i a València d'uns 40ºC. Sembla que podria afectar a les zones mes mediterranias. Només cal mirar els mapes...






I la previsió de temperatures ...









Resum del cap de setmana a Segur de Calafell 13/07/09




Aquest cap de setmana vaig estar dissabte. diumenge i dilluns a Segur de Calafell. Aquest és un petit resum del temps que vam tenir. De camí al poble van caure gotes entre Castelldefels i Sitges, i després al arribar a Segur, va tornar a ploure una mica més, però el suficient per mullar una mica el terra i poca cosa més. Es va mantenir tot el dia carregat d'estrato cúmuls. El diumenge, a primera hora del matí feia sol, però ràpidament es va començar a tapar el cel, però en aquest cas ni van caure gotes. Només per fer la punyeta als que buscaven el sol? Vosaltres mateixos amb aquestes imatges ;-). A partir de les 13h, es van començar a trencar els núvols i va començar a sortir el sol, fins quedar un cel seré al migdia.

Dilluns, sol tot el dia, amb calor. Es va notar la pujada de temperatures, respecta el dissabte i diumenge.




Les fotos són del diumenge.
Si voleu veure més fotos del diumenge, al meu picassa les podeu veure.

Salutacions a tots.
http://picasaweb.google.com/moisesbc/CapDeSetmanaASegur120709#

Xerrada Alfred Picó.

Amb motiu de la IX setmana del mediambient i el civisme a Sant Adrià de Besòs, el butlletí "Viure" fet per l´ajuntament surt aquesta foto amb la xerrada que va fer l´Alfred Rodríguez Picó.
No es veu, però a primera fila davant just de l´Alfred estan els llampecs; Jaume, jo mateix i l´Enrique.

una salutació,
Viatger

Foto: Treta del Butlletí Viure de l´ajuntament de Sant Adrià de Besòs juliol/agost 2009.

Les fotos d´avui.

Les fotos de fa una estona a Sant Adrià.

Salut,
Viatger

Fotos: Viatger.

La foto del lenticularis tap



La foto d'aquest lenticularis ha estat finalista el concurs que l'important meteoròleg José Antonio Maldonado ha realitzat durant el mes de Juny. Aquesta foto la vaig captar l'hivern passat a Pardines prop de Ribes de Freser. El vent de tramuntana bufava amb violencia i esculpia precioses formes amb un cel blau immaculat de fons. Que la foto hagi destacat enmig de més de 1500 fotos, la veritat és que m'ha fet molta il·lusió i ho vui compartir amb vosaltres. Us passo l'enllaç per a que vegeu la foto guanyadora que és una veritable meravella.

http://maldonado.eltiempo.es/

Salutacions

LA TRAMUNTANA

Bona nit:

Be, tots sabeu de la meva devociò per la meva estimada Calella de Palafrugell; he parlat ja força cops sobre temes meteos, imatges i videos que giren entorn al meu poble.
Fa uns mesos vaig parlar sobre un dels 2 vents dominants a la zona, el garbí, i avui ho farè sobre l'altre gran vent, i potser el mes destacable i conegut a la zona: la tramuntana!!!

El seu nom ve del llatí "transmontanus-i" que significa "de mes enllà de les muntanyes"

Aquest vent de nord o nordest, es produeix quan la direcció del vent és entre 338º i 22º ; prove
directament dels Alps, passa pels macizos francesos i atravesa els Pirineus fins arrivar a la Catalunya nord i a les Illes Balears (tambè afecta a altres zones mes orientals d'Europa); aquest atravesar de muntanyes fa que agafi esbransida i velocitat i pugui arrivar amb ratxes superiors als 100 km/h en la zona mes al nord de Catalunya, especialment Alt i Baix Empordà, i això comporta tambè que, generalment sigui força freda, sobretot a l'hivern on incrementa notablement la sensaciò de fredor!

Aquest vent sempre ha sigut motius de discusiò en quan a com la pateixen les persones :el cap de psiquiatria de l´hospital del Mar, Toni Bulbena, que és de l'Empordà, va estudiar com afecta la tramuntana l´estat d´ànim de les persones. Una de les variables que va trobar era l´eufòria, encara que sembli mentira; l'habitual es la irritaciò i el malhumor; a qui no li sona la famosa frase "aquests de Girona estan tocats per la tramuntana"
La mitologia tambè atribueix a aquest vent la capacitat de tornar bojos a qui s'expossa als seus efectes per lo que la cosa ja ve de lluny!!

Capitol a part es el gran numero de referencies literaries en les que la tramuntana ha tingut protagonitsme; grans personatges de l'Empordà l'han fet servir com a inspiraciò, vegeu Salvador Dalí o el gran Josep Pla o el desaparegut Gabriel Garcia Márquez. Fa poc, la companyia teatral Micalet, va represntar una obra titulada "tramuntana": l´obra és la narració de dos còmics, la història d´un poble posseït per la Tramuntana. Durant la Tramuntana no existeix el temps, el passat i el present es confonen i la realitat dels somnis transita.. (No l'he vista però deu ser una paranoia de cuidado)

I finalment, adjunto l'Escala de Beaufort en quan a la força dels vents, per possarli cognoms a la tramuntana depenent de la seva velocitat i força segons la ratxa

Força 0 Calma total de 0 a 1 km/h
Força 1 Brisa molt fluixeta de 1 a 5 km/h
Força 2 Brisa fluixeta de 6 a 11 km/h
Força 3 Brisa fluixa de 12 a 19 km/h
Força 4 Vent suau de 20 a 28 km/h
Força 5 Vent moderat de 29 a 38 km/h
Força 6 Vent fort de 39 a 49 km/h
Força 7 Vent molt fort de 50 a 61 km/h
Força 8 Temporal de 62 a 74 km/h
Força 9 Temporal fort de 75 a 88 km/h
Força 10 Temporal dur de 89 a 102 km/h
Força 11 Temporal violent de 103 a 117 km/h
Força 12 Temporal huracanat més de 118 km/h

(Us puc asegurar que la versiò "tramuntana huracanada a l´hivern" que algun cop he viscut, es insufrible)

Així mateix, en quan a l'afectaciò maritima costera, la tramuntana afecta molt diferent a les diferents zones del litoral empordanès, dons el relleu de la costa fa que per exemple, a localitats com l'Escala o Llançà, els embits de la tramuntana els rebin directament, de cara i a altres llocs com la mateixa Calella de Palafrugell o LLafranc, la reben d'esquena, estan el mar a la zona de la costa en calma total per molt forta que bufi

I per ultim destacar tambè com afecta aquest vent a la flora de la zona, be especialment als pins, arbre per excelencia de la zona; la seva furia i força fa que molts arbres creixin torts i encarats a sud sense poder possar resistencia a l'amo i senyor dels vents! aqui teniu un parell d'exemples.





Fotografies preses a Cala Canyers i Camí de Ronda (Calella de Palafrugell)

A L´ESTIU, FUGIU DE LA CALOR !!!!!

Amb plé estiu, totes les precaucions son poques !!!!!



clikar sobre les imatges per veura-hu gran




Seguiu aquests consells, que us ajudaran a pasar millor aquets dies de calor intensa amb humitat elevada, o sigui una xafogor de collons !!!

ELS DIES DE CALOR QUE ENS ESPERAN

JE, JE, JE..........ENCARA NO ESTIC DE VACANÇES, ENCARA QUE LA SETMANA PASADA VAIG DESCANSAR !!!!!!!


Us espera aquí a Catalunya una setmana força calurosa, a la resta d´Espanya refrescarà una mica, baixaran les temperatures, però aquí al Est, tota la Mediterrània, us tindre a la caldera, ja, ja, ja, ja, .............!!!!!









estan vermellets els mapes, així que seguiu els consells i fugiu de la calor !!!!!