Barcelona-Londres. Curiositat climàtica


El clima a aquestes dues ciutats és molt diferent tot i la proximitat però la influència de l'Atlàntic en una d'elles i el domini de la Mediterrània en l'altra, fan que els contrastos siguin més que notables. Però, ens guarda tot això una sorpresa? Per descomptat. Tots tenim a la retina la imatge d'una Londres gris i plujosa, passada per aigua i per descomptat no se'ns ocorreria viatjar a aquesta ciutat sense un paraigües. Si viatgem un simple cap de setmana llarg, ens mullarem gairebé amb total seguretat. D'altra banda els britànics quan vénen a la nostra ciutat de turisme tenen en el seu cap diverses coses però una d'elles és el Sol. És normal que pensin així però, hi ha tanta diferència entre una i altra ciutat? Per sorprenent que sembli, la mitjana anual de precipitació a Barcelona és lleugerament superior que la Londinenca. A Barcelona gaudim de 640mm de precipitació anual de mitjana i a Londres aquest percentatge és de 620mm anuals.
A les figures que tenim a sota podem apreciar a peu de cada gràfic els numeros de dies que plou dins de cada mes.




 Curiós i sorprenent, però amb trampa. La imatge de la ciutat britànica regeix en que aquests litres de pluja es reparteixen entre 110 dies anuals de precipitació aproximadament. Això ens diu que 1 de cada 3 dies plou a Londres i a més d'una manera lenta i persistent en llargues hores del dia. En canvi a Barcelona ho fa en uns escassos 55 dies anuals, és a dir, un de cada 6 dies i a més, moltes de les ocasions en poc espai de temps. Tot això fa que l'apreciació de pluja en una i altra ciutat sigui distorsionada per la manera de ploure a cada lloc. En la següent figura veurem la intensitat del gràfic en quan a hores de Sol en un lloc i l’altre. Això ens indica com ja hem comentat avanç que les hores de pluja a la ciutat Britànica son mes extenses que a la ciutat comtal.




En aquests gràfics podem observar les horas de Sol que afecten a cada ciutat. La primera es la ciutat de Barcelona i la de sota correspont a Londres.


Això evidencia  aquest curiós efecte climàtic en quan a pluja. Ara ja sabem i poguer dir que a Barcelona plou més de mitja que a Londres. Increible
Daniel Roses.




0 Response to "Barcelona-Londres. Curiositat climàtica"