HISTÒRIA D'UNA FOTO, part I: naixement.



Beseit, comarca del Matarranya, Terol.

Dia 5 d'agost del 2012.


Beseit va ser la nostra destinació de les vacances d'estiu: vàrem triar aquest encisador poble (té racons d'indiscutible bellesa) pels seus imponents paisatges naturals (el  Parrissal, la Peixquera...), pel seu bon menjar (tot sigui dit)  i, cóm no, per estar ubicat en plé massís dels Ports que, com els bons aficionats a la méteo sabem, són un punt de formació de tempestes prou important.

Res feia presagiar el que succeïria aquella tarda de diumenge: un dia radiant de sol, amb moltíssima calor que ens va convidar a passar tot el matí a l'anomenada Font de la Rabosa a prendre un bon bany en les seves fresques aigües.




Quan la calor començava a minvar, decidim fer un tomb pels voltants del poble sense rumb fix, tant sols era un intent de conèixe-ho una mica més. Com és habitual en mi, abans de sortir prenc la meva motxilla carregat amb tot el meu equip fotogràfic.

Feia una mitja hora que voltàvem, quan albirem per darrere les muntanyes, direcció nord-oest, un cúmul amb un cert desenvolupament i amb velum que crida l'atenció.
Eren les 19:52'

Continuem el passeig, però sense perdre de vista el cúmul. Ja no estem tant per veure els raconets de Beseit, com per a veure què passava allà dalt del cel. I també comencem a cercar el millor indret per a fer-ne fotos. A cada minut que passa, es belluga i desenvolupa una mica més. Apreciem que el cúmul es fa més extens.
Eren les 19:58':



Localitzem un bon indret per a ametrallar el cúmul amb la càmera. El desenvolupament comença a ser important, però, la veritat sigui dita, no pensàvem que arribaria als límits de una estona després...
Eren les 20:09'





Ja no ens hi belluguem més: l'indret triat, a les afores del poble, està molt bé. Tenim una bona panoràmica de les muntanyes on  hi és present el cúmul. Comencem a estar inquiets perquè veiem que el seu desenvolupament és ja seriós.

Fixeu-vos-hi en aquesta seqüència:
Eren les 20:17'27''




...les 20:18'07''




...i les 20:19'45''






...quan veiem, a simple vista, que en apenes 2 minuts i mig, el congestus comença a traspassar el velum, i continua emergint, en aquell instant teniem ja força clar que estàvem a punt de presenciar un espectacle total de la Natura...

...(continuarà)



0 Response to "HISTÒRIA D'UNA FOTO, part I: naixement."