ELS ANIMALS I ELS SEU "SISE" SENTIT A LES PREVISIONS METEREOLOGIQUES
Sempre hem sentit que els animals tenen un sisé sentit que no tenim els humans el qual els fa “endevinar” o “intuir” certs aspectes com la previsio del temps.
L’arrivada de plujes es potser el fenomen mes interesant per part nostre ja que representa un canvi de temps important que els animals expresen de diverses maneres, algunes de les quals passo a comentar:
-El llop, animal que te per costum udolar per les nits, augmenta el to i la constancia dels seus udols quan preveuen fortes plujes.
-Els porcs es tornen molt nerviosos i no paren de grunyir, senyal que preveuen canvis humits.
-Els muxons tambè detecten l´'aproximaciò de plujes volant molt baix, encara que això sembla tenir una explicaciò mes física, ja que la densitat de l’aire es major al augmentar l’humitat, a mes quan s’aproxima tempesta els insectes volen mes aprop del terra amb lo que aquests ocells tambè baixen en busca del seu aliment.
-Si estem prop d'una bassa o llac, libelules volan a ras d’aigua, o crancs de riu sortint de l’aigua i caminant sense ordre presagien aiguats també.
-Els peixos també tenen la seva manera de predicciò i es pot comprobar quan els veiem que suren ben a aprop de la superficie molt sovint , i això es degut a que la baixada de pressiò previa a la pluja, disminueix la concentració d’oxigen a l’aigua i per això el busquen a les aigües mes superficials.
-Quan veiem a les gallines agitar molt les ales i amagant el cap entre elles, s’acosten tempestes també.
-Curios el cas de les formigues, quan les veiem transitant en fila i transportant uns puntets blancs a sobre, això significa que preveuen molta pluja i posibles inundacions i aleshores s’emporten els ous dels seus caus en previsiò de que s’inundin.
-Les aranyes construeixen les seves teles de manera mes curta per tal de que resistiesen millor el pes d eles gotes d’aigua que si acumularan,
-Les vaques els dies previs a plujes menjen força mes de l’habitual perque quan precipita acostumen ,moltes d'elles, a quedar ajegudes al camp sense caminar ni pasturar.
-I com a ultim exemple els gats, quan preveuen pluja solen lleparse molt i estar anormalment enjuguessats.
Però no nomès amb la pluja els animals es comporten de manera diferent, sinò també amb altres fenomens metereologics com per exemple amb el fred, de tots es sabut que si veiem als esquirols enmagatzeman menjar sense parar al seu cau vol dir que s’acosta el fred i serà intens.
Un altre cas es la “previsiò” de sequeres, les formigues per exemple s’atreveixen a crear els seus caus en llits de rius que seria impensable en circumstancies normals, o per exemple, les granotes es dediquen a posar els ous a les parts mes centriques i profundes de les basses on viuen.
Una de les explicacions del perque les aus poden vaticinar els canvis de temps, es deu a que els seus ossos son vuits per dins i això fa que els canvis de pressiò els afectin de manera sensible, per lo que actúen com a barómetres naturals que els fan instintivament actuar de manera diferent segons el temps que es vaticina.
Per ultim, comentar tambè que els sers humans, sense tenir aquesta percepciò sensorial que poseeixen els animals, tambè ens hem creat el nostre propi “sise sentit” per prevuere situacions normalment d’arrivada de canvis, com dolors en les articulacions quan s’acosten plujes, mals de cap quan la pressiò baixa per l’arrivada d’algun front.
Vaques agejudes en un dia de pluja.................i altres que passen de la pluja!!
0 Response to "ELS ANIMALS I ELS SEU "SISE" SENTIT A LES PREVISIONS METEREOLOGIQUES"
Publicar un comentario