El núvol radiactiu es a Catalunya.

Segons els models informàtics de dispersió, el nuvol radioactiu arriba avuí a Catalunya. Cal dir que no es tenen dades fiables de les concentracions dels diferent components radioactius, amb el que es pot fer un model de com es dispersa, pero no amb dades reals de concentració. El següent mapa es un model de dispersió del Cesi 137, en el que es pot veure que, segons el model, avui arriba al nostre país.



Mentrestant, a Fukushima, s'han detectat increments de la radiació en el reactor més perillos, el Nº 3 que funciona amb Plutoni, el que fa pensar que s'ha trencat el dipòsit de contenció radiactiva.

Tot i que es normal que hi hagi uns cert nivells de radiació de manera natural, s'ha de dir que aquets components no es "degraden" com ho poden fer altres elements com el CO2, que es absorbit amb relativa facilitat per la natura, els materials radiactius només s'acumulen durant milers d'anys, els augments son definitius parlant amb termes humans, amb el que no es pot posar com excusa que ja hi ha per no alarmar. El cesi no es biodegradable, s'acumula i cada increment suma, doncs no es asimilat.

Es una manera de no dir mentides sense dir la veritat, posar com excusa que ja hi ha radiació, pero la veritat es que aquesta no la eliminarem i els nivells pujaran, molt poc, es cert, pero indefinidament.

Font: http://www.eurad.uni-koeln.de/index_e.html
          http://www.3cat24.cat/noticia/1120066/societat/Els-nivells-de-radioactivitat-fan-pensar-en-danys-estructurals-al-reactor-3-de-Fukushima

0 Response to "El núvol radiactiu es a Catalunya."