Seguiment matinal

La previsió meteorològica ens indicava ahir que tindriem un dijous gris i fred i així ha sigut almenys fins ara. Ha plogut a les zones on era previst, les quantitats previstes i més o menys a les cotes on era d'esperar que nevés. A la tarda aquestes precipitacions han d'anar a menys i s'han d'anar concentrant en punts de la meitat sud.

Com deia, matí marcat per les precipitacions i el fred. Ja a primeres hores plovia amb ganes en punts del litoral i prelitoral central, tal i com mostra aquesta imatge del radar:


A mig-matí aquestes precipitacions s'han anat extenent a d'altres punts com per exemple de la Catalunya central i el Pirineu i Prepirineu central, majoritariament precipitacions febles.


Amb l'arribada del migdia les precipitacions del nord s'han desfet i queden concentrades al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona i punts del centre del país.


Però un dels fenomens meteorològics més seguits avui ha sigut la neu. S'ha presentat a cotes mitjes i fins i tot baixes del prelitoral central i de la catalunya central així com també del prepirineu. De fet, s'ha vist nevar a Sant Hilari Sacalm i Arbúcies (Selva); Matadepera, Sant Llorenç Savall i Terrassa (Vallès Occidental); Castellterçol i Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental); Sant Bartomeu del Grau, Vic i Muntanyola (Osona); Moià, Cardona, L'Estany i Mura (Bages); Solsona (Solsonès), Planoles i Ribes de Freser (Ripollès); entre altres. A primera hora del matí fins i tot s'ha vist aigua-nevar o nevar a cotes realment baixes, de fins als 350 metres puntualment.  

La prova la tenim en forma de fotografies:

Montserrat Canal, Cardona (500m)

Ivan Herrera, Seva (500m)

Jordi Rodoreda, Sant Pere de Vilamajor (700m)

El següent mapa ens mostra clarament com les precipitacions s'han concentrat al centre i meitat est del país deixant registres poc abundants com més lluny de la costa, però destacables com més a prop, sobretot a la costa central amb registres que freguen els 30 litres per metre quadrat.


A la tarda les precipitacions han d'anar minvant i la cota de neu ha d'anar pujant fins als 600-800 metres.

0 Response to "Seguiment matinal"