FORT AIGUAT A BARCELONA!!!

Aquesta matinada entre les 5,30 i 7,30h aprox. hem patit un fort aiguat a Barcelona, sobretot a la zona nord / nordoest de la ciutat, registrant-se el maxim de precipitaciò a la Zona de Pedralbes / Universitats amb 82 litres, 80 a Sant Joan Despí i el maxim de 87 a Cornellà; a Sant Gervasi han caigut uns 60 litres i quan mes a l'est i sud de la ciutat les xifres ja disminueixen.

L'intensitat a la Pl. Kennedy (dades de l'Alfred Rodriguez i Picó) ha estat en alguns moments de mes de 150 litres per metre quadrat.

No deixaria de ser una aiguat mes de tants que tenim a lo llarg de l'any i ja en les ultimes setmanes , si no fos perque aquest cop ens hem de fixar en 2 aspectes d'aquests episodi:

-Les nuvolades que han provocat aquests aiguat, han estat practicament 1 hora estancades, no s'han mogut de lloc el que han fet que durant aquesta hora l'intensitat de la pluja fos constant i molt forta, d'això he pogut comprobar-ho personalment.
-No hem sentit ni un sol tro ni hem vist cap llamp (be, l'Alfred parla de 1 sol llamp en tot l'episodi).

Aquest dos factors no son habituals en les tempestes que solem observar a casa nostre, i mes quan el radar (veure imatge avall) marcava cors ben vermells just a sobre nostre); generalment tenen un recorregut mes o menys rapid i sobretot van carregades d'aparell electric i trons; doncs be, el motiu d'aquesta diferencia, l'ha explicat molt be el Marcos Amores al forum del Picó, i hem sembla una bona manera d'aprendre algo mes de meteo possan el cas d'avui

Ha estat una línia de convergència molt marcada, just a la costa. L'aire estava saturat d'humitat i s'han generat aquests congestus. Es coneix com a convecció enbeguda. És una convecció a nivells baixos. Aparentment dius "nivells baixos" i penses que no pot deixar molta aigua, però són dels que més aigua dónen aquí a la costa, sobretot perquè són molt estàtics i es regeneren amb facilitat.
Normalment porten nul aparell elèctric o molt poc.
Diria que un dels exemples més clars daquesta convecció a nivells baixos sense tempestes i regenerant-se contínuament va ser la nit del 31 de juliol de 2002 a Badalona... més de 250 litres...



Al mateix temps voldria preguntar als lectors d'aquesta entrada si algu em pot confirmar que aquest episodi del que parla en Marcos, va ser veritablement el 2002 o per contrari va ser el 2001; recordo perfectament aquella nit (entre les 23,00 i la 1,00 h) quan a Sant Gervasi van caure uns 180 litres en 2 hores, però el tenia localitzat com que va ser al 2001.

0 Response to "FORT AIGUAT A BARCELONA!!!"