Tempestes matinals sobre el Bages

Aquest matí de dijous està sent passat per aigua a molts punt de Catalunya, i és que el Radar és ben expl·licit amb aquestes precipitacions que estan afectant a punts de Ponent, del sud, de la Catalunya central, del Pirineu i Prepirineu oriental i l'extrem nord-est. De moment les quantitats recollides en general són poc abundants, tot i que en llocs com l'interior de les comarques de Tarragona i Barcelona ja superen fins i tot els 50 litres per metre quadrat i més localment els 70. Això es deu a una banda de tempestes que ha anat creuannt aquests sectors durant aquest matí i ho ha fet amb intensitat i és que aquests 50 o 70 litres dels que parlo s'han recollit en poc més d'una hora.

Les tempestes han anat a la baixa però per Ponent comença a entrar la part que escombrarà tot el territori, essent unes pluges generals però entre febles i moderades.



En aquest següent mapa podem veure els llamps que han caigut durant el matí als punts que he comentat, interior de Tarragona i de Barcelona, començant de matinada per les comarques de més al sud i acabat entre dels 8 i les 10 del matí entre el Bages, Berguedà i Osona. 


Així doncs estarem atents a aquesta situació i sobretot demà amb l'entrada d'aires encara més freds perquè les tempestes podrien ser localment intenses i per tant cal pendre les mesures de precaució corresponents.

0 Response to "Tempestes matinals sobre el Bages"