ANÀLISI DE MODELS PEL CAP DE SETMANA


Una pertorbació situada a l'oest de la Península ens està enviant vents de component sud i també de llevant, això afavoreix a que l'humitat sigui més alta i per tant les nuvolades vagin en augment i ens afectin algunes precipitacions. Una pertorbació que no ens afectarà de manera directa i per això tot i que la nuvolositat serà força abundant, les precipitacions seran febles i molt minses. 
En aquest model del GFS a 500hPa indica el que tenim ara mateix. Veiem aquesta pertorbació que està situada a l'oest penínsular enviant-nos vents de component sud a casa nostra.
 
Mateix model però en aquest cas per demà a la tarda. La pertorbació té cara d'avançar cap al sud penínsular, la qual cosa s'acosta a casa nostra. Com veiem els vents que tindrem seran més haviat de llevant, això produirà que l'humitat sigui elevada arreu i la nuvolositat sigui abundant.

I de cara a diumenge la pertorbació ja haurà avançat direcció est i se situarà més o menys al centre del mediterrani. Això produirà que els vents canviin al nord-est i tot i que encara tindrem molta humitat en alçada, els núvols seran més trencats, però amb la mateixa probabilitat de precipitacions.

Model d'humitat i vent a 700hPa en aquests moments. Veiem com efectivament els vents bufen del sud i l'humitat tot i que de moment no és gaire elevada, ja ens porta alguns núvols de tipus baix, sobretot en punts costaners.
De cara a demà a la tarda les humitats ja seran més elevades però sempre dins de la inseguretat, no acabarem de tindre un cel ben cobert. Com veiem vents encara del sud amb recorregut marítim aportant humitat.

Diumenge serà el dia amb més humitat a diferents alçades, tot i en canvi de vents al nord-est. Això produirà que les nuvolades continuïn sent les protagonistes però ja tindrem més estones de sol.

Model de precipitacions per aquesta tarda. Poca cosa a detacar; es poden formar alguns plugims o més haviat quatre gotes cap a la zona del litoral, molt poca cosa tot plegat.

Model de precipitacions, quantitats recollides al final del dia. Veiem com a l'extrem sud i al nord-est seran les zones amb més possibilitat de pluges. Segons aquest mapa es recolliran entre 5 i 10mm cap al nord-est i fins a 20-25mm cap a l'extrem sud. Tot i això caldrà anar-ho seguint en pròximes sortines per anar afinant els indrets i les quantitats recollides finalment.

Diumenge el canvi de vents de sud cap al nord-est produirà que la zona amb més possibilitats de pluges sigui cap a l'extrem nord-est, amb quantitats poc significatves però. A la resta ben poca cosa, algun plugim esporàdic, sempre amb més possibilitat a la costa.

I de cara a dilluns aquesta pertorbació desdibuixada tendirà a marxar i donarà pas a una situació més tranquila, farà més sol i les temperatures seguiran sent suaus, tot i així a l'interior hi hauran boires matinals que potser seran força persistents.

0 Response to "ANÀLISI DE MODELS PEL CAP DE SETMANA"