NEVADA AL PIRINEU I MÉS FRED

La pertorbació que ahir ens va portar un temps molt complicat i precipitacions en alguns casos importants, s'està allunyant direcció nord-est. Tot i així avui encara ens ha afectat la seva part menys activa i ens ha portar un cel força ennuvolat arreu. Fins i tot ha plogut una mica en alguns punts.

On el temps hi continua molt complicat és cap a l'àrea del pirineu, on han caigut gruixos molt importants de neu a cotes força baixes. Aquesta tarda les situàvem entorn dels 600 metres, però les pròximes hores encara han de baixar més, i és que l'entrada d'aires fred s'ha de reforçar una miqueta més per dijous i part de divendres.

Fem una ullada als mapes per veure quin temps tindrem les pròximes hores. En aquest primer model del GEM-GLB vèiem efectivament aquesta baixa que es va desplaçant cap al nord-est. Ella mateixa ens impulsa aquesta entrada de vents forts del nord que aquestes últimes hores ens han portat ratxes fortes i molt fredes. Tot plegat acompanyat per temperatures molt fredes en alçada. Per demà s'esperen temperatures de fins a -23ºC (aproximadament) a 500hPa. 



A 850hPa tot i que ahir i avui no han sigut gaire baixes (dintre del que cap), demà han de tendir a baixar amb el pas de les hores i a situar-se entre 0ºC i -1ºC a aquesta mateixa alçada. Això farà baixar la cota de neu una miqueta més.



I com dèiem. La nevada tot i que en les immediates hores i fins demà al migdia continuarà sent important al vessant nord del pirineu i àrees d'influència, demà a la tarda han d'anar minvant tal i com mostra el següent mapa de precipitacions. Ja cap a la nit hauran desaparegut per complert. Compte perquè fins demà al migdia es poden acumular uns 50cm de neu nova en alguns punts.



I atenció a la caiguda de temperatures a partir de demà al vespre (des de que es posi el sol). Serà el moment que es donaran les mínimes del dia, i com que el vent haurà afluixat força i no hi haurà nuvolositat destacable, les temperatures podran caure fins als -5ºC en molts punts de l'interior i apropar-se als 0ºC al prelitoral i alguns trams costaners, tot i que en aquest punt del litoral les temperatures s'apoparan més als 5 o 10ºC que no pas als 0. 



Divendres la caiguda de temperatures serà més evident i el fred s'ha de prorrogar uns quants dies més. Farà un temps hivernal, caldrà abrigar-se fort sobretot a les nits.

0 Response to "NEVADA AL PIRINEU I MÉS FRED"