MÍNIMES DE PLE HIVERN

Aquesta matinada hem tingut unes temperatures més dignes de ple hivern que no pas de la tardor. La injecció d'aires freds que hem tingut aquests dies ens ha portat força moviment; nevades a cotes baixes del pirineu, nevades anecdòtiques a cotes mitjes de l'interior, vent fort i molt fred arreu i, avui, gebrades i temperatures baixíssimes.

Tot i així cal dir que aquesta entrada d'aires freds tampoc ha sigut gaire destacable, perquè a 850hPa (1500m), les temperatures no han baixat dels 0 o -2ºC en el millor dels cassos. A 500hPa tampoc hem tingut gaire fred, doncs entre avui i demà que ens arriba la part més freda, les temperatures rondaran els -25ºC. Per tant, podem dir que ha sigut una entrada d'aire fred poc significitiva des del punt de visió general consultant els models, però molt efectiva a l'hora de donar algunes sorpreses en alguns punts i una nevada molt important al pirineu, tot ajudat per la pertorbació de dimarts evidentment.

En aquest mapa podreu consultar les temperatures mínimes "a grosso modo" que hem tingut aquesta matinada segons les estacions de meteoclimatic. Al pirineu han rondat els -15ºC. A la resta de la meitat nord han rondat entre els 0 i els -7ºC, tret de les zones litorals que s'han mogut entre els 4 i els 0ºC aproximadament. Cap a l'extrem nord-est han sigut una mica més altes per culpa del vent, però la sensació segurament ha sigut molt acusada. A la resta de la meitat sud també hi ha fet molt fred, les temperatures s'han mogut a l'entorn dels 0ºC. Cap a l'extrem sud no tant i s'han apropat més haviat als 10ºC que no pas als 0ºC. A la resta del litoral els valors tèrmics han rondat els 0-2ºC però les més altes han quedat entre els 5 i els 7ºC.


Cal dir que la pròxima nit i matinada les temperatures tornaran a caure empicat arreu i demà al matí les mínimes podran ser fins i tot una mica més baixes que les d'avui. Així que atenció als termòmetres al llarg de les pròximes hores.

0 Response to "MÍNIMES DE PLE HIVERN"