Els canvis ja són aquí

El front Atlàntic ja ha arribat hi ho ha fet portant nuvolositat abundant aquesta matinada i matí tot i que de pluja més haviat n'ha portat poqueta. En la majoria dels casos han caigut entre 1 i 3 litres, tal i com s'esperava, i és que aquests sistemes frontals quan arriben a casa nostra no solen ser molt actius.

Però hem d'estar atents a un factor, i és que en les immediates hores entre el prelitoral i litoral de Barcelona i Girona poden recollir uns quants litres més gràcies al rebuf que s'està produïnt ja en aquests moments.

Aquesta imatge conjunta del radar del SMC i del satèl·lit meteosat visible podem veure com el front en sí ja està creuant d'oest a est i de sud a nord i fins i tot ja s'estan obrint clarianes per Ponent i pel sud. Però com podem veure amb l'imatge del radar, la precipitació s'està reactivant front la costa de Barcelona i pot anar donant pluges en principi febles al llarg d'aquestes properes hores.


El model MM5 del SMC així ho indica, amb aquesta possibilitat de pluges febles a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, fins i tot arribant en alguns punts de l'interior del nord-est i de la Catalunya central. Al pirineu independentment continuarà caient neu amb cotes relativament baixes en aquell sector, podeu consultar les cotes a la previsió d'avui.


Així doncs caldrà estar atents en aquestes zones que hem comentat perquè com hem dit poden rebre precipitacions amb una mica més d'entitat.

0 Response to "Els canvis ja són aquí"