DEMÀ DISSABTE CICLOGÈNESI EXPLOSSIVA

Demà dissabte s'iniciarà al damunt de Catalunya la gestació d'una nova ciclogènesi explossiva amb una caiguda de presió entre demà dissabte tarda i el matí de diumenge d'uns 15Hpa en poc més de 12 hores. Aquí teniu el mapa de demà migdia just en el moment en que com qui diu se'ns començarà a gestar al damunt:


Per sort, després es desplaçarà a mesura que s'aprofundeixi cap al Golf de Viscaia i agafarà el seu nivell màxim al nordoest de Galícia Atlàntic endins. Demà entre la tarda i la nit i matinada ens anirà afectant l'embossament fred que portarà associat la baixa. Aquest afectarà especialment a la meitat oest del País. Ho podeu veure amb aquests colors més verdosos:






Els vents a tots els nivells ens asseguraran bosses d'humitat important. És el cas dels 5000m en que hi haurà molta humitat:




 



I és també els cas dels 3000m on hi haurà les mateixes condicions:







Resumint, demà dissabte a mesura que avanci la jornada les precipitacions aniran guanyant terreny per la meitat oest del País i lentament, avançada la tarda i vespre i sobretot nit i matinada de dissabte a diumenge, les precipitacions es generalitzaran i es faran abundants en moltes zones del País.

Les més abundoses correspondrien a la meitat oest del Pais i especialment a les cares sud de les muntanyes del Pirineu i Prepirineu ja que els vents del sud hi son molt propicis a la zona.

A la meitat oest no es descarta algun fenòmen tempestuós.

0 Response to "DEMÀ DISSABTE CICLOGÈNESI EXPLOSSIVA"