LLARG CAP DE SETMANA A CALELLA DE PALAFRUGELL

4 dies de setmana santa molt variables a Calella, igual que ho ha estat a la resta de comarques, aquestes dades a Calella de palafrugell de dijous migdia fins avui migdia: -Temp. minima: 8,8ºC -Temp. maxima: 20,8ºCç -Pluja : 1,2 litres caiguts dissabte en 3 ruixadets -Estat dels cels: molt variables, sol, nuvols, una mica de tot, tipic temps de primavera mab matins despejats i i tardes amb mes nuvols; avui dilluns tot el mati ha estat tapat fins migdia. -Estat del mar: dijous i divendres a primera hora molt pla, a partir d'aleshores entrada del garbi i mar de fons i marejada alternant-se -Vent: practicament de garbi tot l'episodi, dijous tarde bufava una lleujera brisa de l'est; la tramuntana no ha arrivat i s'ha quedat del cap de Begur cap a munt; avui els vents eren mes de sud. Força imatges d'aquests dies, els cels han sigut agraits i han estat força fotogenics. -Per començar, divendres pel mati, com gairebe cada dia menys avui, neixia el dia amb cels despejats, i una bona visibilitat que deixava veure el Pirineu desde l'autovia de Calella a Palafrugell; a la següent imatge ja es veien les nuvolades cap a l'interior com creixien, però sense consequencies a l'Empordà.




-L'endemà, dissabte,  i a la mateixa hora, els cels tornaven a estar a rebossar de nuvolades, aquest caop ja mes properes a les comarques gironines


-Veient pel radar que la tempesat del Pirineu Oriental baixava cap a la costa, vaig marxar a la "zona d'observaciò" , e s adir, al Far de Sant Sebastià, on les primeres nuvolades amenaçadores ja passavan per sobre meu


-Nuvols ben gruixuts i desenvolupats, una maravella als meus ulls!!


-Mirant cap a l'interior, ja es veien les cortines d'aigua que descarregaven, el poble que es veu es Palafrugell


-Despres del ruixat que va caure, que nomes va deixar 0,9 litres, vaig veure això al cel, quan ja s'estava desfent, un posible conat de manega? ho deixo en suspens perque no ho tinc clar.


-Les restes de la tempesta es van anar diluint dins del mar, deixant encara alguns ruixats i virgues.



-La posta de sol a Calella presentava aquest aspecte, encara amb força nuvols residuals; al vespre encara va caure un altre petit ruixat sense importancia.


-Diumenge mati, cels força serens i alguns nuvolets cap al Pirineu, imatge de Pals i la silueta del Montgri, anomenada "la Faraona" o "el Bisbe"


-I per la tarde, pinzellades desde Platja d'Aro

-El cirerer del meu jardi, ja ben florit, promet una bona collita de cireres cap al juny.


-I l'apartat gastronomic, dos plats per lleparse els dits, el primer un carpaccio de vedella amb formatge

-I el plat estrella del cap de setmana, "colita de cuadril", es tracta de vedella americana, feta a la brasa, un manjar exquisit i força economic, i acompanyat d'un excel.lent vi, veieu el nom i d'on es?

0 Response to "LLARG CAP DE SETMANA A CALELLA DE PALAFRUGELL"