Pinzellades de Climatologia


Quina diferència hi ha entre climatologia i meteorologia?
Començarem explicant la diferència entre aquestes dues ciències entrellaçades. La meteorologia bàsicament és la ciència que estudia els fenòmens de la temperieque fa en un lloc concret, en un espai de temps concret i pot pronosticarque farà demà o en pròxims dies basant-nos enuna predicció numèrica i d'observació del cel.
D'altra banda, la climatologia es basa en saber quines són les condicions concretesi / o habitualsd'una zona. Per exemple, la Mediterrània ens diu que té un clima temperat ambperíodes de sequera, amb episodis de diesde pluges generals o estones de pluges torrencials, irrupcions d'aire fredSiberià o Polar i onades de calor Saharià en espais de temps molt dispars.
Intentar saber el clima que farà en un futurproper (10-50 anys) a la Mediterrània i en quins fenóments meteorologics influiran, és el que intentarem transmetre en els diferents articles que aniremafegint. Descobrirem d'una manera didàctica la climatologia, de què es compon i quins elements naturals o artificials de la mà dels humans, són els que poden influir en el canvi climàtic, quins han influïten el clima present i el que tindrem en el futur, sense oblidar el que vam tenir en el passat al Mare Nostrum.

Daniel Roses,

0 Response to "Pinzellades de Climatologia"