DUES FOTOGRAFIES

Hola nois:
Penjo dues fotografies:

-La primera es de la gabia meteorologica que te l'Alfons Puertas a l'observatori, em sembla que ningu l'habia fotografiat i per completar el reportatge potser algu la vol guardar.

-La segona es una que vaig prendre diumenge passat al Parc de la Ciutadella d'uns cirrus ben macus entre mig dels arbres

Espero us agradin

Visita al Fabra (8ª part) i perqui vulgui el vídeo, ja se'l pot descarregar.

Espero que sigui la última entrada sobre la fantàstica visita a l'observatori. No em vull fer passat. Us deixo part del e-mail que he rebut del Alfons Puertas.

"Bon dia Moises,

sóc l'Alfons de l'Observatori Fabra. Acabo de veure la versió 2 del video de la visita i estic encantat!! T'agraeixo moltissim la dedicació i el bon gust en el muntatge.
Faig extensiu l'agraiment al Sergi, i els altres companys dels llampecs dels que ja no recordo el nom (disculpa'm!). L'Enric ja t'ho va dir però aprofito la ocasió per reiterar-ho, que m'agradaria posar el video a la web del Fabra (secció de meteo). Segurament posi un enllaç al youtube, però de totes formes, de cara a tenir-ho arxivat i per si mai el despenjes de la xarxa, no se si seria possible rebre'n una còpia (per us privat, logicament!!).

Bé, recorda tu i tots els llampecs que per qualsevol cosa que us pugui ajudar aqui em teniu"


Que us sembla ? Cada vegada serem més coneguts.

Varies persones m'han demanat el vídeo, com a record. A veure, el vídeo està amb un servei de disc dur virtual (Rapidshare), és la primera vegada que ho faig servir. Us deixo el enllaç. És un vídeo d'uns 120 MB, per el que per passar per e-mail, impossible. Per qui no coneixi el servei, clicka al enllaç, desprès clicka a "Free User" , sortirà un comte enrera de 60 segons i desprès ja us sortirà "Download". Espero que vagi bé i qualsevol dubte, m'ho feu saber.

Ja em direu, si l'heu pogut descarregar. http://rapidshare.com/files/202780011/Visita_a_l_observatori_Fabra.m4v

Charles Fort investigador de lo insolit Plujes extranyes Part-1



Charles Fort (1874-1932) va ser un investigador nord-americà, conegut per dedicar-se a l'estudi de fets suposadament no solucionats per la ciència de la seva època.



Us presento a un dels meus cientifics favorits, el seu treball comença on altres cientifics l'acaben, va passar la seva vida recollint dades de fets impossibles d'explicar.


Va Aconseguir reunir més de 60 mil notes totes extretes de revistes i diaris que adonaven d'aquestes rares pluges ell solament, es va limitar a recollir-los i publicar-los, però mai va divagar sobre l'origen d'aquests fenòmens, lo que li va reafirmar com un investigador de gran reputació en la seva epoca, aqui teniu uns cuants dels casos que va recollir:



---------------------------------------------------------------------------------------
" En l'any 1800, en Seringapatam, en l'Índia, es van registrar (segons la revista Nature del 1° de novembre, anota Fort) una successió de pluges de calamarsa. Durant una d'elles es van trobar dues peces de gel que tenien la grandària d'un elefant petit. Aquest mateix any, informes de l'Institut Smithsoniano revelen que en els EE.UU van caure pedres de gel de 2 i 3 kg. de pes".

---------------------------------------------------------------------------------------

" El 27 de febrer de 1877 en Penchloch, Alemanya, va caure una espessa pluja groga, color or, la matèria del qual tenia 3 formes distintes: assemblaven una fletxa, un gra de cafè i un disc. No es van trobar traces de pol·len i la substància acomiadava una forta olor animal. L'anàlisi química va revelar la presència de nitrogen i amoníac. "

---------------------------------------------------------------------------------------

" El 14 de febrer de 1870, va caure a Gènova, Itàlia segons el professor Beccardo, director de l'institut El Genovés de Física, citat per Fort, una substància groga que va cobrir els carrers, a l'instant que era difícil caminar. Segons es va estimar, la quantitat d'aquesta matèria groga que va cobrir Gènova era d'aproximadament 100 mil tones".

----------------------------------------------------------------------------------------

"Londres, la tarda del 5 de maig de 1848, va caure una pluja extrañísima. Traduïda textualment la nota de Charles Fort diu la següent: "A les 5 de la tarda el cel estava afable sobre la ciutat de Londres. De sobte sense previ avís, va començar a bufar un fort vendaval que va fer volar a tendals i barrets. El sol es va apagar i una foscor densa es va desplomar sobre la ciutat. Tot just es podia veure a dos passos. A partir d'aquest moment va començar a caure des de l'alt un copiós ruixat d'aigua i peixos. Durant gairebé 1 hora van caure milers i milers de petits peixos d'una 15 cm de llarg, de color platejat i grans aletes. Examinats pels experts no van poder ser reconeguts. Es van enviar mostres a totes les Universitats d'Anglaterra i cap va poder dir que espècie eren aquests peixos. Finalment, una comunicació arribada des del Cairo i signada pel degà de la facultat de ciències naturals d'aquesta ciutat va informar que aquests peixos corresponien a una espècie d'aigua dolça que prolifera en el mar de Galilea. No es va poder explicar com havien caigut sobre Londres aquests peixos que els palestins criden Peix de San Pedro".

----------------------------------------------------------------------------------------

" A l'agost de 1894 , milers de meduses , grans com un xíling , van ser assenyalades sobre la ciutat de Bath, a Anglaterra. En el mateix moment no lluny d'aquí, en Wigan, va caure una pluja de petites granotes."

----------------------------------------------------------------------------------------

"El 16 de febrer de 1861, un violent terratrémol va sacsejar la illa de Singapur. Durant els sis dies següents va ploure de forma torrencial. En el matí del 22, després d'un últim i furiós chafec, va parar de ploure. A les 10 del matí va sortir el sol i des de la meva finestra vaig veure gran nombre de malayos i xinesos omplint cistells de peixos que recollien en els tolls d'aigua que cobrien el terreny. Quan vaig preguntar per l'origen dels peixos, van respondre que havien caigut del cel. L'endemà, quan els tolls es van assecar, vam trobar molts peixos morts. (Relatat per Francois de Castelnau, un naturalista francès que es trobava en la illa) "

---------------------------------------------------------------------------------------


Fins aqui el petit recull, si veig que interesa posaré mes casos

Consells davant les nevades

He obert l´etiqueta nova "Consells i protecció" a on podríem parlar de precaucions envers el clima o les condicions de meteo adverses, ja siguin fets per natres o tríptics dels serveis de protecció civil com aquest del NeuCat.

una abraçada,
viatger.

2ª versió del vídeo de la visita al Fabra

Hola nois,
he fet una segona versió amb més fotos, algunes del Enric i altres del Sergi, i he pujat el video a una major resolució per a veure si es podia veure una mica millor. La veritat és que no es nota gaire la diferencia i a sobre ara està en format 4:3, quan la primera versió està en 16:9. Que us sembla aquesta versio? Si us agrada, qui vulgui puc mirar a veure de enviar en format de més calitat per e-mail, o el dia 8 portar-lo a la reunió amb un pendrive, per el qui vulgui tindre una copia.

Felicitats i gracies Ricardsotazero!!





Felicitats, amic!


Prego si us plau, perdoneu aquesta entrada ja que no té referència tècnica, però crec que en Ricard ho mereix com qualsevol de vosaltres, el cas es que jo tinc una profunda admiració i respecte pel nostre col·lega Ricard, entre d' altres pels següents motius;





Vas seguir la meva curta trajectòria en altre blog, en el que vaig apendre moltes coses amb els teus savis comentaris sobre aquesta fantàstica afició.




Vas apostar per aquest profà convidant-me a formar part de "Els Llampecs", que com bé saps en principi et vaig comentar que els meus coneixements eren segurament molt pobres com per a integrar-me en el grup, tanmateix el teu esforç va donar els seus fruits i se que aixó et va donar mes d'un mal de cap.



Has aconseguit que conegui a aquest grup de meravellosos "meteobojos", que m'han obert els seus braços demostrant-me des del primer dia la seva cálida amistat


Fins aquí, aquest petit homenatge que t'ho dedico a tú i a aquest fantàstic grup que ha aconseguit il·lusionar-me com feia temps no recordava...



Aixins que , per molts anys, i et desitjo, molta neu, vent, aigua, fred, xafogor, i sobretot, molts bons amics!!


GRÀCIES I MOLTES FELICITATS!!

direcció i força del vent

A dalt teniu la rosa dels vents, amb els diferents vents a Catalunya, al mig com s´he indican amb les fletxas la direcció del vent correponent



a sota, segons la velocitat, com és denominan i segons sigui la fletxa, quina velocitat indica, en el dibuix és parla de la barra curta sense cap exemple, el ejemple podria ser un vent de 40 Km/h, estaria entre moderat i fort i la seva simbologia seria, dos barras com les de 32 Km/h + un altre barra la meitad que aquestes, o sigui dues barres llargues 32 Km/h + una barra curta 8 Km/h, les dues barres llargues + la barra curta, voldria dir un vent de 40 km/h i tal com he dit, estaria entre moderat i fort.
Si tinguesim que simbolitzar un vent de 120 Km/h, a la fletxa li tindriam que posar un triangle = 80 Km/h + 2 barras llargues = 32 Km/h + 1 barra curta = 8 Km/h, que faria un total de 120 Km/h. i seria un vent molt fort.

MAPA DE COTES DE NEU

He trobat un mapa investigant la web de "meteopalafrugell", que per cert està molt i molt be, que marca la cota de neu diaria. Veig que es un mapa del SMC però jo el desconeixia.

Us adjunto l'enllaç directe del mapa i ja de pas si voleu podeu "fisgar" en aquesta web que te una recull de dades actuals e historics completisim, de Palafrugell es clar; destacar que fa servir la Davis Vantage Pro, la que es regala al programa del Picó.

Lenticularis al Pirineu Gironí

Diumenge passat vaig estar a 1227 metres d'alçada a Pardines. Vaig anar a socórrer a dos amics meus que van suportar a la cota 1510 temperatures de 11º sota zero a la nit. Se'ls va congelar l'oli i l'aigua de les cantiploras dintre de la tenda de campanya. Quan vam arribar nosaltres vam descobrir un tresor en el cel, uns espectaculars lenticularis...




Signes convencionals més utilitzats de meteorologia

Us adjunto un document on és veuan els signes més utilitzats per la meteorologia: nuvositat, tipus de núvols, fronts, intensitat de pluja, força del vent i altres meteors.

http://www.rinconsolidario.org/meteorologia/webs/signos.htm

els signes de la força del vent, venen amb nussos i per convertir els nussos a Km/h. es multiplica per 1,85

LA CALMA ES MARE DEL TEMPORAL?

Aquesta pregunta la respon una havanera que "cantava" l'altre dia l'amic Jordi Calonge en un comentari. Una cançò d'un pare que li explica al seu fill que la calma es la mar del temporal i que no s'en fii mai d'ella, de ben segur que el David Fluxà ens donaria forces lliçons sobre el tema.

Be, com que no hi ha gaire moviment meteorologic, us adjunto unes boniques fotografies d'aquest cap de setmana a Calella de Palafrugell.

Sabeu quin vent bufa per tenir aquest mar tan pla i que no hi cap altre vent que el mantingui tan en calma? Doncs encara que no ho sembli, la tramuntana: aquest poble està totalment orientat a migjorn, es a dir, a sud, i per tant , quan bufa la tramuntana aixeca la mar però milles endins.

Us puc asgurar que en dies de tramuntana i a ple hivern, on millor s'està es a la platja gaudint del solet, doncs queden totalment arreserades d'aquest vent!













Com es mesura la nuvolositat ???

Un deixo l´enllaç de un article que he posat al meu blog sobre com es mesura la nuvolositat
http://meteosag.blogspot.com/2009/02/com-es-mesura-la-nuvolositat.html

Una Aurora Boreal a Catalunya





Dintre de les curiositats i dels fenomens insolits, Un dels que mes em van impactar, va ser el cas d'una de les poques aurores boreals vistes a Catalunya, hi ha alguna referència més, com per exemple que durant la Guerra Civil Espanyola a Barcelona es va poder contemplar una, fet que va produir certa preocupació a causa de els durs bombardejos dels quals era testimoni la ciutat.


En aquest cas va ser descoberta i fotografiada per un afeccionat a l'astronomia a Figueres l'any 2000, he considerat interessant deixar les explicacions que ens oferix sobre aquest magnific fenomen, espero que us agradi !!



"A veces, esto de pasar sueño e incomodidades por causa de la dedicación a las cosas del firmamento tiene sus compensaciones, especialmente cuando a los hados del cielo les da por hacerte un regalo. Es, ni más ni menos, lo que me sucedió cuando en la noche del miércoles, día 6 de Abril les dió por ofrecerme una aurora boreal a domicilio. El cúmulo de circunstancias que lo propiciaron hace que, cuanto más lo pienso, más consciente soy de la fortuna que tuve. Hacía 24 años que no se observaba este fenómeno en Catalunya y, por lo que de momento sé, parece que no fuimos más de cinco los que lo vimos e identificamos como tal. De estos, creo que sólo yo tuve la suerte de poder fotografiarlo.


Esta noche fue la primera con buenas condiciones de observación, tras unos cuantos días de tránsito de continuos frentes. Cerca de medianoche, decidí subir al observatorio para probar unos filtros y hacer funcionar el instrumental. Así que empecé a sacar fotografías cuando, de repente, sobre las 22.30 T.U, empezó a fallar el motor de seguimiento del telescopio. Normalmente, cuando esto me sucede, siempre suele tratarse de un problema de embrague o de contrapeso, por lo que me veo obligado a hacer diversos viajes desde el ordenador al telescopio, que està en una zona del tejado que se abre. Esta noche, al haber subido tarde, abrí mucho las compuertas para facilitar una rápida ventilación del observatorio, de modo que una amplia área de cielo quedaba a la vista. A las 23.15, el problema no se solucionaba, de modo que, bastante irritado, salí al exterior para hacer un último ajuste al telescopio antes de dejarlo cuando, por el rabillo del ojo, distinguí un brillo rosado en dirección norte.


"Maldita sea", pensé para mis adentros, alguien se ha inventado una nueva forma de contaminación lumínica". Alcé la vista y vi que una amplia àrea de cielo estaba afectada por un resplandor rosáceo. Sin caer todavia en la cuenta de lo que estaba viendo, intenté identificar la fuente terrestre del fenómeno, pero no parecía haber nada nuevo en aquella dirección. Entonces me acordé de que este año es el del máximo del presente ciclo del Sol, y que cuando la actividad solar es muy elevada, si hay potentes tempestades geomagnéticas, se generan intensas auroras boreales que pueden ser vistas a bajas latitudes. Así que esto era: estaba contemplando una aurora boreal. Casualidad de las casualidades: tenia un carrete cargado con diapositivas de 400 ASA, que utilizaba para hacer una serie de imágenes nocturnas de puntos de contaminación lumínica en la comarca. Bajé corriendo del observatorio, cogí la cámara zumbando, la monté e hice dos exposiciones, coincidiendo con el momento en que la aurora era más brillante.


Me pasé un buen rato contemplando el fenómeno, hasta las 00 T.U . Imagino que debió haber empezado sobre las 23 porque, cuando la descubrí, la aurora ya era bastante intensa. Aunque considerablemente difuminada por la contaminació lumínica de Figueres, me di cuenta de que contemplarla en condiciones de oscuridad total debe de ser fantástico.


El resplandor rosáceo empezaba a ser visible con claridad a unos 5-7 grados sobre el horizonte, por encima de las montañas de l'Albera y la línea de la contaminación lumínica del Rosselló. Irregular en su parte superior, manifestaba dos picos de unos 42º de altura en la zona de Cygnus y el otro entre Cassiopeia y Cepheus, que llegaba hasta la Polar. En Auriga parecía distinguirse en ocasiones un pico menor. En estas zonas, el resplandor se hizo más intenso en tres momentos, empezando a distinguirse la típica estructura columnar de este fenómeno. No observé otros colores. A partir de las 23.35 T.U., la intensidad empezó a descender globalmente. El cielo se oscureció de forma irregular, quedando al final una zona ligeramente rosácea debajo de la Polar. Sobre las 00 T.U., la aurora era ya inapreciable, mi hijo pequeño rompió a llorar y se acabó lo que se daba.




No sé si después se reprodujo el fenómeno. Aunque así fuera, creo haber sido testigo de un acontecimiento excepcional por lo inusual que es en nuestras latitudes. Me queda el regusto de imaginar lo fantástico que debe resultar este espectáculo con cielos oscuros. Una razón más para seguir en la brecha. Por cierto, en la siguiente noche de observación, el seguimiento del telescopio funcionaba perfectamente."







Reportatge tret de la pagina del autor:






Complement a la visita del Fabra









Amics llampecs, com la informació a la visita al Fabra ha estat sobradament cuberta i per cert amb una qualitat inimaginable, intentaré complementar amb cuatre imatges, algun detallet més.
Imatge nº1
Podem veure dos anemómetres de heliç de la presitigiosa casa Young, un més de caçoletes i l'altre i més gran, que ara mateix no recordo de quin tipus es, i que ja no es operatiu, pero que encara gira perfectament.
Imatge nº2
Primer plá una antena parabolica per rebre les imatges en directe del satel-lit meteosat, l'Alfons em va dir que ja no la fan servir perque ja tota la informació, es trova a internet, la segona antena de la dreta es un repetidor de microones de dades meteorológiques.
Imatge nº3
L'heliograf que curiosament i amb el solet que feia cremava a bon ritme la cuadrícula de cartró.
Imatge nº4
El telescopi sencer!, la imatge la vaig tenir que fer amb tot el cós fora del observatori per poder agafar-lo complert.
Bé fins aqui el meu granet de sorra a tan agradable e interessant visita!!

Chaitén

Tranquils que aquest cop no es tracta de cap fotògraf!
Ara parlo del Chaitén, volcà de 962 mts. d'alçada situat al centre-sud de Xile, uns 1200 kms al sud de Santiago. L'any passat va tornar a entrar en erupció després de 10.000 anys sense activitat volcànica, obligant a èsser evacuat el poble que li dona nom.
Doncs bé, aquest volcà erupciona de nou el passat 20 de febrer i encara continua...
Aqui deixo les imatges espectaculars d'aquest volcà, fixeu-vos en els gegantins pirocúmuls provocats per la expulsió massiva de cendra i gassos. Tampoc en té desperdici la música que li han posat.


També hi ha una galeria espectacular de fotos d'una tormenta elèctrica que es va formar dins d'un d'aquests pirocúmuls:

http:megagalerias.terra.cl/galerias/index.cfm?id_galeria=30734



Mini muntatge de la visita a l'observatori

Us deixo un petit muntatge amb les fotos que vaig fer de la visita a l'observatori Fabra el passat disabte. Les fotos no són gaire bones, però hi ha algún vídeo. Espero que us agradi.

Visita a l´observatori Fabra.

Bé doncs ací són les fotos que vaig fer de la visita; http://estacionmeteosantadria.blogspot.com/2009/02/visita-lobservatori-fabra.html

salutacions,
viatger

Roger Edwards

Ara toca el torn a Roger Edwards, meteoròleg i fotògraf americà: membre del Storm Prediction Center de Norman, Oklahoma, del National Severe Storm Forecast Center i del Texas Severe Storms Association, entre d'altres organismes meteorològics. Va viure uns 3 anys a Miami on va formar part del National Hurricane Center i on va patir l'Huracà Andrew (segons ell el desastre natural més gran de la història dels USA) que va destruir totalment el complexe d'apartaments on hi vivia. Fixeu-vos a on arriba la seva passió per la méteo que el nom dels seus fills, David Andrew i Donna Camille, i del seu gat, Iniki, són tots noms d'huracans.
A la seva pàgina web hi teniu 15 categories de fotos (llampecs diürns i nocturns, supercèl.lules, tornados...) i dins d'aquestes moltes més, un gran catàleg d'instantànies per gaudir-hi al màxim.

Ara només toca clicar aquest enllaç:
http://www.skypix.ws

Visita al Observatori Fabra...Moltes gràcies a tots!











Ha sigut una gran experiència en companya de tots vosaltres. Podeu veure el reportatge senser a:
Una abraçada a tots i moltes gràcies!!!.

Parc del Turó de la Peira

Us deixo el enllaç del complert reportatge que he fet del parc del Turó de la Peira, esperan que us agradi:
http://meteosag.blogspot.com/2009/02/parc-del-turo-de-la-peira.html

Des del Parc del Turó de la Peira, he vist .....


aquesta imatge de Collserola, amb aquest amatller en flor, que encara que pugui fer fred, anuncia l´arribada de la pimavera

aquesta imatge, veiem el Tibidabo, la Torre de Collserola i a l´esquerra l´observatori Fabra, on demà ens veurem per gaudir de la vista que ha organitzat el nostre amic Enric

i no se si és motivat o no, pels llampecs, que mai havia vist " el capullo " tan excitat, fins i tot sembla que s´hagi disparat un llum, naturalment és un reflexe, que no habia conseguit mai cap fotografia de la Torre Agbar amb el reflexe del Sol, jo la veig una imatge molt curiosa

SORTIDES DE SOL I PREMIS ZAPPING

Bona tarde a tothom:

Adjunto dues fotografies de les sortides de sol de dilluns i dimecres respectivament, quasi a la mateixa hora i el mateix lloc: la Ronda de Dalt a les 8,00 h:

-En aquesta de dilluns veiem a 3 avions comercials fent carreres mentre despunta el sol a la ciutat comtal.

-En la foto de dimecres, a part del colapse diari de la Ronda de Dalt, veiem uns nuvols allargassats (¿cirrocumuls?) per l'efecte del mestral que bufava, sempre dominant el sol!

-Un altre comentari que volia fer es que "el temps del pico" va rebre un premi ahir la nit en l'ediciò dels premis zapping. us deixo aquest enllaça mab la cornica de la noticia i la fotografia dels 3 protagonistes principals del programa, i que la majoria ja coneixem.

Resumen dels extrems climatològics a Espanya

Us vui deixar una adreça de un document en PDF molt interessant dels extrems climatològics a Espanya:

http://www.aemet.es/documentos/es/divulgacion/resumen_efemerides/Resumen_extremos.pdf

abans avian publicat un altre document,però aquest està molt actualitzat, amb moltes més dades i ens serveix per fer consultes

La poesía del día amb regalet de foto històrica


Blanca nieve
El cielo está oscuro
la Tierra está clara,
clara como el destello
que tus ojos emana.
La nieve envidia tu pureza
tu pureza de nieve inmaculada.

Y los copos van cayendo,
van cayendo sin cesar
mientras yo siento el vacío
de mi soledad

Mabel
Aquesta foto me l'han enviat per correu electrònic i no sé la data. Però es tracta de l'edifici de la Rotonda a la Bonanova de Barcelona, molt a prop del tramvia blau. Sens dubte una foto elucinant.
Salutacions a tots i fins demà per els que vingueu al Fabra

cummulonimbus japonés

Endinsant-me pel Youtube he trobat aquest video que, particularment, m'ha agradat molt: s'hi veu amb (gairebé) molta claredat la formació i desenvolupament d'un cummulonimbus a una ciutat japonesa.
Espero que us agradi.

Fotos ahir a la tarda.

Os poso almeu blog unes fotos de ahir a la tarda http://estacionmeteosantadria.blogspot.com/2009/02/fotos-dahir-la-tarda.html


salutacions,
Viatger.

Com arribar al Observatori Fabra


Foto: ©eltiempodelosaficionados.com

Encara que ja ho he enviat a molts per correu us deixo aquest enllaç perquè no us perdeu.
Mapa del lloc
Com s'arriba a l'observatori Fabra?

Amb vehicle propi (es pot pujar pel nord o pel sud) L'Observatori Fabra es troba en un trencant de la carretera de Vallvidrera al Tibidabo. Per venir desde Barcelona, pel Nord heu de:
Agafar la carretera de l'Arrabassada (direcció St. Cugat) i un cop dalt de tot afageu el desviament a mà esquerra que indica Tibidabo-Vallvidrera. Un mica més endavant apareix un segón trencall per anar al Tibidabo ó a Vallvidrera. Agafeu de nou direcció Vallvidrera i just després de passar per sota del pont del funicular, us apareix indicat a mà esquerra el camí particular que baixa a l'observatori.
Pel Sud:
Si us estimeu més pujar per la carretera de Sarrià a Vallvidrera, un cop arribeu a aquest barri, tireu cap el Tibidabo. En aquest sentit us apareix primer un trencall a mà dreta per al Parc de Bombers, després un a l'esquerra per a la torre Collserola, i finalment a mà dreta el de l'Observatori.
En transport públic
Desde Pl. Catalunya: Agafeu els Ferrocarrils de la Generalitat, qualsevol de les línies que van a Sabadell o Terrassa (S1 i S2). Aquests trens tenen parada a Peu del funicular, on agafeu el funicular de Vallvidrera fins dalt de tot (Vallvidrera superior). Un cop dalt podeu seguir a peu la carretera que va de Vallvidrera al Tibidabo fins el trencall de l'observatori (20-25 minuts a peu amb bones vistes sobre la ciutat però per carretera), ó podeu agafar el bus de barri nº111, que surt davant mateix de l'estació del funicular i va al Parc d'Atraccions. La parada que heu de demanar l'stop és la de la Mentora Alsina. El bus 111 passa per l'estació del funicular als minuts 16 i 46 de cada hora.

Si teniu algun problema recordeu que l'Observatori està molt a prop del Tibidabo i a més teniu el meu mòbil. Espero haber resolt les dubtes.

Nou llistat de la visita.
Ricard Herrera
Jaume Deu
Felipe-G
Moises Blesa
Lluis Ares
Alex Benito, Tere i 2 nens
Isabel Griñó,
Josep María i filla
Dani Martra
Pol Martinez
Victor Martinez
Roberto Sáez, dona i 2 nens
Avellanedaguri i 1 nen
Marcos Amores
Mariola
Sergi i fill
i nosaltres 4, Carmen, Dan, Enric i el petit Jonatan

Total: 29
Fins Dissabte

EL GARBI, UN VENT PER TOTS ELS GUSTOS

Avui volia parlar del garbí, un dels vents mes predominants a la Costa Brava sobretot en epoques d'estiu, i volia fer alguns comentaris, però he recuperat un escrit de Josep Pla http://www.lletres.net/pla/garbi.html i he pensat que les sabies paraules de l'escritor predilecte de Palafrugell, al qual vaig tenir l'honor de coneixer quan jo era molt petit, son prou explicites i narrades d'una manera que jo mai podria fer.

El que si li puc contradir al senyor Pla, es que el garbi no acava pas a les set de la tarde i que quan bufa un xic fort, es un vent molt molest i fred, que espanta a totes les families que passen les tardes amb els crios al Pg. del Canadell de la mateixa Calella!

Però a mes d'aquest escrit que m'agradaria llegixiu, us vui fer una petita pregunta / endevinalla, que potser es un xic complicada i rara però te una resposta sorprenent
Resulta que el meu petit apartament de Calella de Palafrugell està en una planta baixa i situat just a sobre del colector que va a parar a la canonada generals d'aigues residuals i que va a desembocar unes quantes milles mar endins. El tema està en que quan tenim garbinades, el pati interior del meu lavabao per on passa dit colector, fa sempre molt mala olor, i nomès succeix quan bufa aquest vent. Fa poc em van explicar perque passa. Per que creieu que passa??

Fins a quina alçada varen arribar les onades en el Temporal de St. Esteve?

Molta gent es preguntava fins a quina alçada varen arribar les onades a Tossa. Després de dos mesos encara continuo reben fotografies. Moltes d'elles espectaculars. Podeu apreciar l'alçada que arribava els "soltidors" (més de 60 metres a es Cap de Tossa). Les onades serien d'entre 7 i 8 metres a la mateixa platja.

Fotos Josep Descamps



Fotos Fidel Aromir

La frase del dia i llistat definitiu de la trobada d'aficionats al Fabra

"Por muy larga que sea la tormenta, el sol siempre vuelve a brillar entre las nubes."
Khalil Gibran


Foto:© eltiempodelosaficionados.com
Hola Llampecs.
Segueixo aquí donant senyals de vida. Ja queda menys per a veure'ns en el Fabra us deixo el llistat definitiu encara que encara podrien apuntar-se un parell de persones més. Si sabeu d'algú que m'enviï un correu urgent. Una abraçada molt gran a tots.
Ricard Herrera
Jaume Deu
Felipe-G
Moises Blesa
Lluis Ares
Alex Benito, Tere i 2 nens
Isabel Griñó,
Josep María i filla
Dani Martra
Pol Martinez
Victor Martinez
Roberto Sáez, dona i 2 nens
Avellanedaguri i filla
Marcos Amores
Mariola
i nosaltres 4 Carmen, Enric, Dan i el petit Jonatan
Total: 27 (6 nens inclosos)

Radars i GoogleEarth

Bones, m'estreno amb la meva primera entrada

I ho faig amb els enllaços que podeu descarregar de la meva pàgina per poder veure tots els radars de l'AEMET i del SMC sota el Google Earth

Pimer de tot us heu de baixar el GoogleEarth si no el teniu. Podeu anar a aquí per descarregar la versió 5.0

i llavors fent clic a cadascun dels propers enllaços podreu veure el radar al detall

SMC:

RADAR VELL: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_smc_vell.kmz

RADAR NOU: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_smc_nou.kmz

AEMET:

A CORUÑA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_acoruna_aemet.kmz

ALMERIA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_almeria_aemet.kmz

ASTURIAS: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_asturias_aemet.kmz

BARCELONA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_barcelona_aemet.kmz

CACERES: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_caceres_aemet.kmz

CANARIAS: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_canarias_aemet.kmz

MADRID: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_madrid_aemet.kmz

MALAGA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_malaga_aemet.kmz

MALLORCA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_mallorca_aemet.kmz

MURCIA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_murcia_aemet.kmz

PALENCIA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_palencia_aemet.kmz

SEVILLA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_sevilla_aemet.kmz

VALENCIA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_valencia_aemet.kmz

VIZCAYA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_vizcaya_aemet.kmz

ZARAGOZA: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_zaragoza_aemet.kmz

COMPOSICIÓ PENÍNSULA + BALEARS: www.calonge-meteoweb.com/Aplicacions/radars/radar_peninsula_aemet.kmz

Pot ser que en alguns surti el text "proceso de modernización" o "producto no disponible"

A veure si podem tenir pluges ben maques per poder utilitzar-los ben aviat

Salut!!

Explicació per part dels organitzadors de perquè han suspes el I Curs d´iniciació a l´interpretació de mapes meteorològics

Estimados amigos
lamentamos informaros que el I Curso Teórico-Práctico de "Iniciación a la interpretación y usos de mapas meteorológicos y campos derivados de modelos numéricos de predicción" que se tenia que celebrar los próximos dias 9 y 10 de mayo en el Centro de les Planes de Son, no podrá llevarse a cabo.
El motivo es debido a que la dirección de AEMET (Agencia Estatal de Meteorologia) NO PERMITE A SUS TRABAJADORES realizar este curso en su tiempo libre y sin dar ningún otro motivo coherente para ello. Ante estas circunstancias tan desagradables y para evitar perjudicar a los conferenciantes y amigos nuestros, nos hemos visto obligados a suspender este curso.Desde estas líneas mostramos nuestra más enérgica repulsa a este tipo de coacciones y a la actitud que ha mostrado AEMET a quienes estábamos abiertos a cualquier tipo de sugerencia o acuerdo para llevar a buen término este proyecto que con tanta ilusión habíamos preparado y cuando ya habíamos publicitado el curso. AEMET se ha cerrado en banda y no permite a sus trabajadores hacer charlas en su tiempo libre cuando hasta la fecha nunca habian tenido ningún problema en hacerlas.
También os comunicamos que en unos meses organizaremos nuevos cursos de la misma temática y nivel contando con la colaboración de otros profesionales que nos apoyan desde ya en los nuevos proyectos que vamos a llevar a cabo.Queremos dar las gracias y pedir disculpas a todas las personas que ya se habían inscrito, y por todos los que habeis mostrado interés en participar en este curso y por el apoyo y la buena acogida que nos habeis mostrado.
Atentamente,
Ramón Baylina y Conchi Ciurana

La màniga marina que es va escapar...

La mániga es desfeia




Desde el Passeig, quedava una petita cua


El front tempestuós es dirigía cap al Nord


Salutacions, el recent reportatge del nostre amic Rover, m'ha recordat un cas que em va succeir en el matí del 7 de juliol de 2006, quan després de sortir del torn de nit em dirigiria a casa en la moto, serien les 6:30 del matí mes o menys, i no havia ningú en el carrer.
A l'alçada de la Plaça Palau, veig com per darrera dels edificis del barri de la Barceloneta una enorme màniga marina, Ufff!!, no m'ho podia creure! Em paro per veure aquesta maravella, a les hores decideixo anar a casa per a agafar la camara digital i dirigir-me després a la platja, per aquells dies no disposava de telefon mobil amb camara d'aquí la decisió.

Una vegada en la platja veig que ja no estava la màniga sencera si no que quedava el cap de fibló que es mantenia encara, i vaig aprofitar per fer un parell de fotos.
Sempre he pensat si el millor hagués estat passar d'agafar la camara i anar directament a contemplar el espectacle...

Vosaltres que haguéssiu fet?




Anulació del I curs d´inicició a l´interpretació de mapes meteorològics

He rebut una nota d´en Ramón Baylina en el que hem comunique que ha quedat anulat el curs a dalt indicat, que estaba programat pel pròxim mes de Maig a Les Planes de Son, per diferents motius.

Forta Levantada a Barcelona

Us deixo l´enllaç d´uns videos que he penjat de la forta Llevantada a Barcelona al meu blog, no són de gran qualitat fotografica, però si que hu són de qualitat documental, espero que us agradin
http://meteosag.blogspot.com/2009/02/forta-llevantada-barcelona.html

Fotos de trombes a St Feliu de Guixols

Hola llampecs:
Com sempre, fà uns díes que estic desconectat... ja veig que heu tingut "fregao"... ai que mai aprendrem... Bé, per la meteo:
La filla d'una amiga dels meus pares que fà molt temps que no veig i que ara viu a Madrid (o sigui, que me la trovo pel carrer i no la reconeixo), m'ha passat pel facebook unes fotos espectaculats de trombes marines fetes a St. Feliu de Guixols. La qualitat no es molt bona, però crec que es suficient... Espero que us agradin: