Resum del mes de juny 2010

Aquest mes de juny s'ha caracteritzat, com la majoria de mesos d'aquest 2010, per una primera part freda i un altre part càlida, i per un règim de precipitacions inferior a l'habitual a la ciutat de Barcelona.

El mes començava amb temperatures que amb prou feines superaraven els 25ºC. Del dia 7 al dia 19 el temps va ser inestable, descarregant algun ruixat dia si, dia també per acumular els 27.4 l/m2 que va ser la pluja acumulada en tot el mes, pluja acompanyada d'un ambient fresc, l'estiu no volia acabar d'entrar (i molt be que s'estava, tot sigui dit). Dia 21, dia mes llarg de l'any, canvi d'estació, arribem a la mínima mensual, 14,0ºC, ningú diria que 5 dies després gairabé no es podia ni dormir de la calor!! clima mediterrani senyors i es que a partir del dia de st. Joan l'estiu va entrar de cop, sense previ avis, sense un temps "intermedi"i aquí es va quedar, amb temperatures augmentant dia rere dia fins a arribar als fastigosos 31,7ºC del dia 28, semblava que l'estiu ens volia retornar la jugada d'un hivern i una primavera freda.

Resum:
TEMPERATURES
-mitjana de les mínimes: 18.3ºC
-Mitjana de les màximes: 26.0ºC
-Mitjana del mes: 22.1ºC
-Mínima absoluta: 14.0ºC (dia 21)
-Màxima absoluta: 31.7ºC (dia 28)
PRECIPITACIONS
-Precipitació acumulada: 27.4 l/m2
-Màxima precipitació en 1 dia: 11.5 l/m2 (dia 9)
-Dies de precipitació: 8 dies ( 1 inap.)
-Precipitació acumulada des del 1 de gener: 447.8 mm

Podem veure que malgrat la forta calor dels últims dies, les temperatures han estat una mica inferiors a les habituals, per tant podem dir que ens hem "saltat" gairabé un mes de calor d'estiu. Referent a les precipitacions ha estat un mes mes sec de l'habitual, pero això no és, ni molt menys, representatiu de la resta de catalunya. En termes molt generals en la meitat N del país ha plogut mes (a causa de les tempestes que hi han hagut la majoria de dies) i a la meitat sud menys. Aniria bé una regada a aquestes zones per tal de baixar el risc d'incendi que encara que no sigui masa alt (mapa elpito de mes abaix) si que es present i qualsevol imprudència pot produir un incendi.

I acabat la primera meitat de l'any podem dir que ha sigut una meitat força mes freda de l'habitual i molt mes plujosa, ja portem acumulats 447.8 mm, pràcticament lo que va caure l'any passat (prop de 500). A veure com es comporta la segona

0 Response to "Resum del mes de juny 2010"