Un Passeig pels Núvols ( II )

Puigmal - Vall de Núria

Un cop hem recuperat forces al cim, comencem la segona part de l'excursió i en dirigim cap a Núria, portem més de tres hores de pujada i ara comencem a baixar per un camí de pedres amb força pendent. Baixem disfrutant de les vistes cap a la Coma de l'Embut, un paisatge gairebé inert, que a finals de juliol conserva encara alguna petita clapa de neu.

Una mica de neu al Pic del Segre

Visat de la Coma de l'Embut baixant del Puigmal.

Un paisatge castigat per la natura.

Un cop fet el primer tram de baixada trobem una estació abandonada, nomes hi ha la garita en péssim estat i un parell de pluviómetres. Es una imatge curiosa pels amants de la meteo.
Es a partir d'aquest punt on el paisatge canvia radicalment i es transforma en una vall verda de gran bellessa, plena de fonts i torrents i  a on trobem ja algunes vaques pasturan.

Estació-pluviómetre de la Coma de l'Embut.

Ara predomina el verd.

Torrent de la Coma de l'Embut.

També trobem nombrosos salts d'aigua.

Un paisatge que sembla imposible a 120km de Barcelona.

Un cop hem seguit la vora del torrent de la Coma, un camí molt mes planer que al començament, comencem l'ultima baixada de l'excursio, pel bosc que comença despres del plà de l'Òrtigar i baixa cap a la Vall de Núria, portem 5h de camí, hem parat a dinar i ha fer fotos, també a descansar. Anem disfrutant sense preses.

Despres de la dura baixada, una bucòlica imatge ens espera.

Arribem a la Vall, amb ganes d'aturar-nos per gaudir una estona, pero ho descartem en veure que pot-ser ens anirà just per l'últim tram de l'excursió.

L'adèu a la Vall.
Ara agafarem el camí que puja per la dreta de la vall i que puja per les gorges de Núria, que recorrerem molt enlairats en la próxima entrada.

0 Response to "Un Passeig pels Núvols ( II )"