LES ILLES FORMIGUES

Bona tarde:

Be, a peticiò popular, obro una entrada per donar a coneixer les "illes formigues", uns illots situats davant la costa de Calella de Palafrugell.
Aquesta foto, si no està feta amb zoom, deu estar pressa a pocs metre de l'illa, davant la cala "el vadell" i ben aprop del Cap de Planes

Pero per coneixerles una mica millor i els litigis que han comportat entre les viles de Palafrugell i Palamos per veure qui n'es el "propietari", us adreço a una web on està tot força ben explicat.




Com a curisoitats dirvos que el far que veieu, es va construir crec que a principis dels anys 80, doncs mes d'un vaixell si havia estavellat per no veureles; aixi mateix, a la part de darrera, i sobresurt un petit roc anomenat "la roca del tonto" degut a la poca visibilitat que te ja que està força arran de la superficie i allà numeroses embarcacions han embarrancat o "tocat baixos"; el fons fa uns anys (si no els han netejat" estava plena de restes de barques.


Referent a si aquestes illes pertanyen a Palafrugell o Palamós, us dirè que personalment me la "bufa", doncs son 4"roques" sense cap valor ni utilitat si no es pel far i per la fotografia. El que si que us puc dir, es que per fer bones fotografies d'aquestes illes, has d'estar en territori de Palafrugell i mai en el de Palamós, d'on les perspectives son molt dolentes. De Calella s'agafa de frente, de Palamós de costat!!


Font de la fotografia: "mi Dama azul" ¿us sona?

0 Response to "LES ILLES FORMIGUES"