RESUM METEREOLOGIC SETMANA SANTA A CALELLA DE PALAFRUGELL

Hola nois:
Recient tornat de Calella de Palafrugell (baix Empordà), i desprès de veure la galeria de fotos i reportatges vostres d'aquest dies (xapeau pel reportatje del Jaume i les fotos de la manega del Sergi) us faig un petit resum amb fotografies del que ha donat de si la meteo aquest dies:

-Dia 9: dia mig ennuvolat amb estones de sol, suficients per anar a la platja: vent de component sud-sudest i dia força tranquil; mar de fons poc marcada

-Dia 10: cel ennuvolat tot el dia, vents i mar en calma fins a mig mati quan entra una petita garbinada fins a mitja tarda quan la cosa comença a girar en rodò: comença a a girar a sud-sudest est i comença a entrar el gregal ben marcat.

-Dia 11: petit ruixat de 3,5 litres cap a les 7,00 del mati, cels tapats fins a migdia quan s'obren clarianes i deixen una tarde força asoleiada: això el dia que mes tenia que ploure segons les previsions; mar arrissada i vents de gregal.

-Dia 12: ja de bon mati comença a entrar la tramuntana, amb lo que el mar està en calma a la costa i mogut fora de l'arrresser coster; així i tot la força del vent es fluixa; plou durant tot el dia fins les 19,30 h aproximadament i recullo 7 litres.

-Dia 13: dia tapat sense pluja, vent de tramuntana molt fluix i de tant en tant espurneja sense arrivar a recollir capo decima de litre.

Be, us adjunto algunes fotos de l'epidosi: el mes destacat ha sigut el gir ciclonic de la perturbaciò que ens a afectat que ha fet que els vents giresin aquest dies de tots els components excepte ponent i mestral; començavem amb sud-sudest, tornavem cap enrera amb garbi i desprès si el cicle normal, sud-est-norg per acavar avui amb tramuntana!
-Fotografia d'ahir diumenge durant l'episodi de plujes; mar molt calmat doncs bufava molt fluixa la tramuntana; potser no s'aprecia gaire però e les illes formigues 8al fons9 al mar estava mes engrescat!

-Aquest es el meu jardinet, amb el meu ja esplendoros cirerer a punt per formar les seves primeres cireres, i a baix el meu fantastic pluviometre (je, je,) !!

-Foto de divendres al mati, amb la sorra de la platja en primer pla; la sorra de calella es de les poques a tot catalunya formada per "gra de sorra", molt agradable de trepitjar, bo per als peus al caminar i sobretot, facil de netejar.

-Un altre vista desde la zona dels "Tres Pins", sempre amb el mar força encalmat i el cel tapat!

-Una altre imatge tipica de la Costa Brava, es la dels pins creixent torts direcciò sud, per culpa de la força de la tramuntana; i no cauen pas per molt que bufi!!

-I per ultim, crec la millor foto que he pogut fer del cel, amb aquest enorme cumul mar endins, llastima no hi penjes una manega tan maca com la que ha vist el Sergi, encara que en aquestes contrades es dificil veuren una!

-Espero us hagi agradat a tots!!

0 Response to "RESUM METEREOLOGIC SETMANA SANTA A CALELLA DE PALAFRUGELL"