HURACÀ IDA

L'huracà "Ida" va començar com una depressió tropical (menys de 63 km/h) el passat dia 4 al SE. de la costa de Nicaragua.



Va anar avançant en direcció NO. fins arribar-hi, al dia següent, a les costes d'aquell païs, ja convertit en un huracà de categoria 1 (119-153 km/h). Dijous i divendres passats va continuar avançant en direcció N., afeblint-se, fins arribar de nou al Mar Carib convertit de nou en depressió tropical, afectant la ja esmentada Nicaragua, Hondures i, sobre tot, El Salvador, on hi ha hagut més de 90 morts.
Entre ahir i avui ha continuat avançant en direcció N.: hores d'ara s'hi troba entre el NE. de la península del Yucatán (la zona més turística...Cancún)i el NO. de l'illa de Cuba,
convertit, de nou en un huracà de categoria 2 (154-177 km/h).

Les previsions afirmen que continuarà en direcció N-NO, creuant el Golf de Mèxic fins afectar dimarts que vé, com a categoria 1, les costes dels estats americans de Louisiana, Mississippi, Alabama i NO. de Florida, creuant el N. d'aquest estat, convertit de nou en una tempesta tropical (63-118 km/h).



Fonts d'informació: www.tropicalstormrisk.com
www.nasa.gov
www.lavanguardia.es

0 Response to "HURACÀ IDA"