Una nevada mediàtica

Fa tot just 10 anys, al 21 de novembre de 1999, va caure una nevada important a Barcelona. Va sorprendre a tothom, ja que a part de que feia 6 anys que no es veia nevar a Barcelona, ho va fer en ple mes de novembre, sent aixi la segona vegada a la història que neva al novembre.
Però aquesta nevada va tenir alguna cosa diferent, i es que NOMÉS va nevar a la ciutat de barcelona (alguns punts de la perifèria com Gavà, badalona també en van veure, però lo fort va ser a la mateixa ciutat de barcelona). Es van acumular gruixos "importants", amb 5 centimetres de neu a la ciutat condal.

La situció sinòptica d'aquell dia, era clara, una entrada de vents molt freds del NE amb una isotèrma de -6/-7ºC, la qual cosa feia que la cota de neu fos clarament 0.
El fet que la neu arribés tan sols a Barcelona, mentres que als altres llocs de catallunya hi lluya el sol, va ser un efecte anomenat "rebuf", que passa sovint quan hi ha una entrada de vents del N com aquella, la qual cosa fa que els vents en travessar el pirineu, provoquen una mesobaixa a la cara sud del pirineu i s'hagi d'"omplir" amb vents humits del SE, i això tan sols passa a la costa central.

Vegem algunes imatges del barri d'horta de la ciutat de Barcelona:

0 Response to "Una nevada mediàtica"