SUPER TIFÓ "NIDA"

"Nida" va començar com a depressió tropical el passat dia 22 de novembre a l'oest de l'Oceà Pacífic, concretament als Estats Federals de Micronèsia (antigues illes Carolines). Al dia següent evoluciona, amb direcció N-NO, a tempesta tropical, amb vents sostinguts de 65 km/h i ràfegues de 85. Continuant amb direcció O-NO, Nida s'enforteix encara més i més. En les primeres hores del dimecres passat dia 25, arriba al SO. de l'illa de Guam, convetit ja en un tifó de categoria 4.
Es parla que, en aquell moment, "Nida" bat el rècord d'una baixa pressió, arribant-hi als 869'3 hPa!
http://www.accuweather.com/mt-news-blogs.asp?partner=accuweather&blog=Weathermatrix&pgurl=/mtweb/content/Weathermatrix/archives/2009/11/super_typhoon_nida_strongest_storm_ever.asp

Aquesta és la imatge del satè.lit "Aqua" que va prendre de "Nida" just en aquell moment. Preciosa imatge, per cert.


I aquest és un video gravat al SE. de la costa de l'illa de Guam quan era afectada (de refiló) pel tifó:


Només 6 hores després de ser presa l'anterior foto, "Nida" ja es va convertir en un super-tifó de categoria 5 (amb vents sostinguts de 280 km/h i ràfegues de 335 km/h!), categoria que encara manté, tot i que ahir va baixar, per unes hores, a categoria 4.

En aquest video, es veu, molt ràpidament, la evolució fins ara d'aquest veritable "monstre" de la Natura:



S'espera que demà ja comenci a afeblir-se, coincidint-hi quan comenci a virar en direcció N-NE., passant a categoria 4, i que dimarts, sostenint aquesta direcció, ja torni a ser una altra tempesta tropical més.

Fonts d'informació:
www.tropicalstormrisk.com
www.nasa.gov
www.stormtrack.org
www.accuweather.com

0 Response to "SUPER TIFÓ "NIDA""