L'Alba d'avui a Badalona i Ca l'Arnús



Bon dia a tots i totes:

Seguim amb l'Anticicló que li ha agradat la nostra terra i fent malifetes. Ahir la temperatura va pujar fins als 26,3ºC a Badalona, i a l'Observatori Fabra va superar els 24ºC. Això ens ho hem de prendre alegrement perquè mama Naturalesa li encanta equilibrar els desajustaments, i és clar, ho fa a la seva manera amb entrades d'aires Siberians, o polars, etc...

Avui ens aixequem amb una mínima de 12,8ºC, una humitat del 82% (ahir vam arribar a una humitat mínima de tan sols el 33%), una pressió atmosfèrica del 1018,6 hPa i el vent que és com la cervesa..0,0...encara que aquesta tarda pugui activar-se altra vegada el ponent (de l'Oest). Així que a esperar canvis que no es veuen fins a la setmana que ve...

Per acabar us informo que ahir van visitar personalitats la centenària Torre del Rellotge de Badalona (del 1883), l'estació meteorològica més antiga d'Europa que molts de vosaltres, Llampecs, varau poder visitar quan estaba en ple procés de restauració. Ahir es van acabar aquest treballs.

En l'acte van estar presents l'Alcalde de Badalona, Jordi Serra, la regidora de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, Mercé Rius, el gerent de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramón Torra, el coordinador de l'Espai Públic de la Macomunitat de Municipis de l'àrea Metropolitana de Barcelona, Xavier Segura i el Senyor Gregori Muñoz-Ramos, Cap del Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Badalona. També es va comptar amb la presència del que va realitzar els treballs de restauració, el senyor Joan Bta. Baren i Cebrian.

"El temps dels aficionats", com a precursor de les primeres visites a aquestes instal·lacions, ha estat present en aquest acte que s'emmarca dins d'un projecte de creació d'una aula de meteorologia dins del parc i podria ser l'inici d'un projecte museístic també lligat a la meteorologia i ubicat dins del parc.



Termòmetre de Bourdon totalment restaurat així com els indicadors elèctrics de pluja diari. Totes les dades es poden veure a l'exterior del edifici.




+INFO

Salutacions!!!

0 Response to "L'Alba d'avui a Badalona i Ca l'Arnús"