Amplitud tèrmica marcada

Abans de parlar de canvis, hem de parlar dels temps actual, que és sens dubte el pesat anticicló que portem arrossegant fa dies i dies. Un anticicló normalment porta temps avorrit, però també podem trobar fenòmens meteorològics interessants, per poc que ens ho sembli. Per exemple, la boira ploranera i/o gebradora, les temperatures tant baixes durant les nits, les glaçades, els valors tant als de la pressió atmosfèrica, entre d’altres. En aquest cas volem fer menció de l’amplitud tèrmica, i és que aquests dies està sent un dels fenòmens a remarcar.

En el següent mapa podreu observar l’amplitud tèrmica que hi ha hagut en diferents punts del territori Català, sent per una banda molt contrastats en algunes zones i molt poc contrastades en d’altres, per culpa de l’escalfament del sol i la boira respectivament.

Registres de dilluns dia 17 de gener.

Com heu pogut observar, el pla de Lleida ha sigut la zona més castigada pel fred, ja que tant de dia com de nit la temperatura s’ha quedat prop dels 0ºC.

A partir de dimecres s’acaba, canvi de peces i més moviment meteorològic, amb una senyora onada de fred i possibilitat de nevades a cotes baixes.

0 Response to "Amplitud tèrmica marcada"