UN "LLAMPEC" A ISLÀNDIA (2): SELJALANDSFOSS

Aprofitem que el camí es farà llarg (de Krísuvík a Seljalandfoss hi ha uns 180 kms.) per a intentar recuperar minuts de son...bé, això qui pot...jo m'hi dedico a fer perdre la meva vista entre aquells paratges feréstecs.
No triguem gaire en prendre la Hringvegur, la "ruta no.1", carretera que circumvala tota Islàndia; al llarg del seu recorregut hi surten carreteretes, o camins, que hi arriben als indrets més recòndits de l'illa. No us penseu que és com si fós una autopista d'aqui, no... li trobo certa semblança al nostre "Eix Transversal": una carretera de doble sentit amb un carril per banda, però pitjor asfaltada...o, en alguns trams, sense asfaltar.
A mida que ens hi apropem al nostre destí, comencen a obrir-se clarianes, però sempre amb presència de núvols i un lleuger vent. Les jaquetes sobren: amb una manigueta llarga n'hi ha més que suficient; fins i tot, quan el sol ens dona de plé els més atrevits ens quedem en màniga curta.
Després de gairebé tres hores de viatge, podem veure des de la Hringvegur la nostra següent aturada. Estem a punt d'arribar a una dels salts d'aigua més famosos d'Islàndia: Seljalandsfoss
El seu nom vol dir
Cascada Líquida (la paraula foss que hi trobareu en nombrosos topònims islandesos vol dir "cascada"): la seva caiguda té 60 mts. d'alçada.




Com hi podeu comprovaren aquesta foto, aquesta cascada es pot admirar pel seu darrere: des de la seva dreta, surt un petit sender que s'endinsa dins el penya-segat que l'acull. En el centre de la imatge, hi podeu veure unes persones caminant per aquest sender.


La presència de la llum del sol fa que puguem veure un petit arc de Sant Martí, produït per la multitud de gotetes d'aigua que s'hi formen gairebé arran de terra.



En aquest video us podreu fer una idea més aproximada de Seljalandsfoss (atenció al soroll de l'aigua que cau)




Després de disfrutar d'aquesta meravella, comencem a fer una petita excursió tot caminant per aquell sender. Fa un dia molt bó. Un altre salt d'aigua, amb sorpresa inclosa, ens espera...

0 Response to "UN "LLAMPEC" A ISLÀNDIA (2): SELJALANDSFOSS"