UN "LLAMPEC" A ISLÀNDIA (1): KRÍSUVÍK (SELTÚN)

Dormim només unes 4 hores. Esmorzem en un menjador comú amb més turistes, gairebé tots gent jove. Intentem parlar en anglés per a demanar l'esmorzar: en el meu cas un cafè amb llet i pà torrat amb melmelada...que, com és costum en mi, repeteixo per a agafar prou energia.
Un cop acabats d'esmorzar, recollim els bàrtuls i sortim al carrer ben abrigats. No hi ha aquella boirina que ens va donar la benvinguda: ara tenim uns altocúmuls que tapen pràcticament tot el cel. El sol s'agraeix perquè el fred es fa notar:



Ens presenten els sis companys de viatge restants i a la nostra guía, que ens resumeix el plà del dia. Ho carreguem tot a la furgoneta 4x4...i apa!... carretera i manta!

El silenci dins la furgoneta només es trenca per la música que surt del MP3 de la furgo. A banda i banda de la carretera, la boirina només ens deixa entreveure vastes extensions de terreny erm. Ens hi aturem uns minuts per a visitar un assecader de bacallà que hi ha a pocs metres de la carretera.



La nostra primera aturada important del dia és a Krisuvík-Seltún, a uns 30 kms. al SE. de l'alberg.
Krisuvík-Seltún és un àrea geotermal que sorgeix per una fissura volcànica formada per la Dorsal Mesoatlàntica, que separa les dues plaques tectòniques que colisionen a Islàndia: la nord-americana, a l'oest de l'illa, i l'euroasiàtica, a l'est.

Quan hi arribem sembla que estem sols al món: apenes si n'hi ha tres vehicles més apart del nostre.
El primer que veiem és un rètol on ens hi adverteixen del perill de les aigues calentes, i el primer que sentim és una forta pudor a sofre (a ous podrits, perquè ens hi entenguem), molt més intensa quan el suau vent que bufa ens porta el vapor que exhalen les fumaroles i els estanyols bullint que fan un sorollet com "blob, blob, blob...".
A les primeres fotos, hi podeu apreciar el fum que surt del terra, a la part mitjana-superior de les imatges. Ens quedem sorpresos al veure-hi tanta varietat de colors, de comprobar que el planeta Terra a Islàndia és com un èsser viu més...






En aquesta presa més general, podeu veure-hi la pasarel.la que s'utilitza per a creuar pel mig d'aquesta àrea geotermal. Al fons hi podeu veure la furgoneta vermella que ens va dur amunt i avall de l'illa.



Ja finalitzant la visita, creuem la carretera (que podeu apreciar a la part superior de la foto) per a visitar el Fúlipollur, que en islandès vol dir "toll pudent" (el seu nom ho diu tot):



El cel s'ennuvola. Tornem a pujar a la furgoneta per a visitar un altre indret...

0 Response to "UN "LLAMPEC" A ISLÀNDIA (1): KRÍSUVÍK (SELTÚN)"