CAP DE SETMANA A LA COMARCA DE LA NOGUERA

Aquest cap de setmana he visitat la comarca de la Noguera, que no coneixia gaire; la veritat es que no m'ha agradat gaire, no te gaire interes turistic i deu ser per això que he vist poc moviment de gent i cotxes pels pobles i carreteres; metereolgicament poc a destacar si no es pel riguros fred que ha fet.

Dissabte al migdia vem anar a dinar a Balaguer, la capital, que en aquells moments tenia una temperatura de 2,0 ªC


Despres de dinar vem visitar la zona alta de la ciutat, un recinte enmurallat on hi ha l'esglesia de Santa Maria i des d'on s'aprecia aquesta vista; el riu Segre diferencia clarament la zona antiga, molt deteriorada i plena a bessar d'inmigració i la zona mes moderna a l'altre costat.

Potser l'imatge amb la que hem quedo es la d'aquest pont que es reflexa a les aigües del riu.

Abans d'anar ca a l'hotel, una petita visita a la poblaciò d'Os de Balaguer, on agafa aquest troça de gel d'una font!! la vista que veie darrera era preciosa i el silenci que es respirava en aquest indret era total!!


El Monestir de les Avellanes, al terme municipal d'Os de Balaguer, un lloc molt tranquil i senzill, recomanat per qui vulgui passar una o mes nits de calma, pau i espiritualitat!! Altitud uns 500m. s.n.m

Al caure el sol, desde l'habitacio aquesta era l'imatge de la posta, la temperatura començava a caure en picat!

Aquest mati, al anar a buscar el cotxe m'el trobo totalment gelat i pregunto la minima a recepciò; -7,5ºC

Al arrencarlo, ja a les 10,15h la temperatura encara es de.....

I el que mes m'ha sobtat, les 3 botelletes d'aigua que tenia a la guantera de la porta i en un raconet, estaven totalment glaçades, com una pedra; mai hagues dit que el fred penetres tan exageradament dins d'un cotxe, veig doncs que no son tan estancs com em pensava!

Hem agafat el cotxe direcciò Ager i per rodejar el pantà de Camarasa; la temperatura durant to el mati no ha baixat dels 2,0º ben be fons arrivar a la comarca de l'Anoia.
Aquesta es la localitat d'Ager, a uns 500m s.n.m; em parat a donar un tom amb una temperatura de -3,0ªC, jo anava de fabulapero la dona es pelava de fred!!

El pant'a de Camarasa, amb una forma molt allargada i que alimenta el riu Segre. Les muntanyes que el rodejen son les d'el Montsec, que suposso es diu aixi per lo pelat que està, gran part de la zona montanyosa de la comarca està formada per muntanya pelada i/o de matolls, no es veuen gaire boscos!

I això fa que es crii molta farigola , n'he agafat un bon grapat!

0 Response to "CAP DE SETMANA A LA COMARCA DE LA NOGUERA"