Descartem neu a cotes baixes

El títol ho diu tot, i és que després d’una setmana en que els models indicaven que ens esperaria un final de setmana emocionant amb cotes de neu baixes, finalment aquest fenomen no es produirà i és que tot depenia del fred en superfície, i ara sols podem tenir en compte el que es preveia per dinàmica atmosfèrica.

 Ho expliquem. Esperàvem que la passada nit tornés a ser gèlida, amb temperatures a l’interior per sota dels -5ºC, però no ha sigut així i és que ja des de quarts de dotze de la nit els núvols anaven augmentant fins a deixar el cel ben cobert la majoria d’hores nocturnes. Què ha passat? Les temperatures mínimes no han sigut suficientment baixes com per mantindre el fred a ratlla durant tot el dia.

Ja a primeres hores s’enregistraven valors positius en punts de l’interior, quan ahir a la mateixa hora les temperatures eren àmpliament negatives.

Aquestes situacions un petit factor que no es produeixi ja et pot canviar la previsió de dalt a baix, i ja des de feia dies que s’anava dient que no era un episodi fàcil de pronosticar.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu nevades a cotes de tant sols 600 metres a l’interior per aquesta tarda, però a hores d’ara és bastant complicat de que es produeixi, ja que tot depèn de la temperatura en alçada, i el model MM5 del SMC preveu aquestes cotes, que són les més probables per aquesta tarda i vespre:


D’altra banda, les precipitacions no seran gaire generoses fins ben passada la nit, justament que la cota vagi pujant amb una mica més d’entitat, i demà ja s’esperen cotes d’entre 800 i 1200 metres a la majoria de comarques.

Model MM5 del SMC on ens indica les precipitacions per aquesta tarda, sent poc generals i poc generoses, tret de l’extrem sud on sembla que podrien ser de moderada intensitat i recollir forces litres.



Així doncs cal dir que tots aquells que esperàvem neu a cotes baixes aquesta possibilitat s’ha acabat esfumant i tret d’algun milagre, no esperem neu a menys de 800 o 600 metres com a molt.

0 Response to "Descartem neu a cotes baixes"