Cimera Extraordinària pel Canvi Climàtic.

Aquesta setmana s'han reunit els països membres de l'ONU en la cimera extraordinària pel canvi climàtic, que ha de marcar les línies a seguir per la próxima que es celebrara a Copenhage al desembre i ha de substituir el protócòl de Kyoto.
Per primer cop, hi ha una consciència clara en els liders mundials, impensable fa pocs anys.
Els països desenvolupats, han mostrat una intenció de subvencionar la renovacio de la tecnologia dels països emergents, a canvi aquestos, han de frenar la deforestació. Tambè hi ha una clara intencio generalitzada de reduïr les emisions de gassos contaminants.


El secretari general de la ONU, Ban Ki-Moon, creu que la negociació no serà fàcil, tot i que es mostra optimista, ja que per primer cop hi ha un cert compromís dels liders mundials.
El president dels EE.UU., Barak Obama, ha trencat la línia del antic govern i aposta clarament per les energies renovables, tot i que el plà Obama està pendent de ser aprovat pel senat, va declarar que qui domini el mercat de les energies renovables, dominara l'economía global.
Molt compromès s'ha mostrat Nicolas Sarkozy, que ha declarat que el que no es decideixi ara, no ho podran decidir els nostres fills. Sorprèn com el pais que va enfonsar el Rainbow Warrior, es mostri tan decidit a pendre mesures ecologistes.
El president xinès Hu Jintao, s'ha compromès a reduïr les emisions contaminants progresivament fins 2020 de manera notable, fet pel cual Greenpeace Xina, s'ha mostrat molt esperançada, ja que es el primer cop que el president xinès es compromet en una mesura d'aquest tipus. Li demanen que fixi una quota per veure en quin grau es vol comprometre el pais asiàtic.
Per la seva banda, el president Zapatero, ha fet la proposta de destinar el 0'7% del PIB dels paisos desenvolupats a la investigacio i el desenvolupament de energies renovables



Sentir tot aixó desprès que els liders mundials escampessin l'excepticisme envers el canvi climàtic, sembla mentida, pero com ha advertit Greenpeace, de moment, tot son paraules.
Ara totes les mirades apunten a la cimera de Copenhage, on es veurà de debó les pautes que seguiran els governs les proximes dècades.

0 Response to "Cimera Extraordinària pel Canvi Climàtic."