ESCULTURES DE NEU I GEL

Inicio la nova temporada amn una entrada on apareix el meu element preferit, com ja sabeu la neu; en aquest cas referida al que es fa en alguns llocs amb la quantitat de neu caiguda: escultures i construccions de neu.

Rastrejant internet he visitat varis llocs al mon on es fan concursos i trobades sobre el tema, vegis als Estats Units, als paisos escandinaus, i m'he aturat a dos llocs on es fan les coses mes espectaculars que es puguins veure: al Japò i a la Xina, on si no!!

A la ciutat xinesa de Harbin ja fa 25 anys que es celebra un festival d'escultures de neu i gel que l'ultima ediciò va reunir mes de 2000 escultures en un recinte de 400.000 m2 (unes 10 vegades el Camp Nou perque us feu una idea). Per fer totes les escultures es van necesitar 140.000 metres cubics de gel i 100.000 metres cubics de neu; evidentment, l'artificialitat de la materia prima es incuestionable.

Per altre banda, a la localitat japonesa de Sapporo-Hokkaido es celebra tambè un dels events mes inportants de l'hivern desde tambè fa 25 anys on els ultims anys es comten en varies desenes el numero d'escultures que es fabriquen, però aqui s'en fan algunes de diferents i mes espectaculars encara que les xineses. Lo curios d'aques event, es que es fa en dos o tres llocs diferents de la ciutat però que es poden divisar tots desde una gran torre on l'espectacle de llum i gel es extraordinari.

Si es que als japonesos en poques coses s'els guanya.

Adjunto un enllaç picassa on he recopilat alguns dels exemples mes espectaculars.

http://picasaweb.google.es/ricardsotazero/ESCULTURESNEUIGEL

0 Response to "ESCULTURES DE NEU I GEL"