Des d'Artés...

Em presento, sóc en Josep Fuentes, nou en aquest meravellós blog de meteorologia. Jo informaré principalment del que passa a Artés.

Artés és un municipi que està situat a l’extrem oriental del Pla de Bages, dins la zona natural de la Vall de la Gavarresa. El terme ocupa uns 17,90km2 i limita amb Sallent i Avinyó al nord, amb Calders al sud i al sud-oest amb Navarcles. El poble està banyat principalment per la riera Gavarresa i el seu afluent, la riera de Malrubí, així com per altres torrents de menor importància. El riu Llobregat, on desemboca la riera Gavarresa, marca el límit occidental del terme. Artés està envoltada pels massissos del Montcogul i de la Serra de Calders. Encara que es conserven unes 200 hectàrees de bosc –alzinars i pinedes-, el terme és conreat quasi en la seva totalitat: hi ha unes 90 hectàrees de regadiu (cereals, patates, hortalisses, alfals, llegums, presseguers i pereres) i unes 1.000 hectàrees de secà, la majoria dedicades a la vinya, cereals, oliveres i farratge. El clima queda establert principalment per la seva situació dins de la Depressió Central catalana i per la seva altitud mitjana, al voltant d’uns 315 metres. El poble queda definit com a “mediterrani continental sub-humit”.

Ja no ús dono més la tabarra i ús deixo amb unes quantes fotografies d’aquest últim dia d’estiu que he pogut capturar aquesta tarda i vespre.


Cirrocúmuls que han sovintejat tant al matí com a la tarda.


Varietat de núvols, la majoria d'ells cirrocúmuls.




Posta de sol marcada per la nuvolositat variable que han tapat el sol rogenc.


Per acabar, la lluna acompanyada de quatre nuvolets.

0 Response to "Des d'Artés..."