QUE ENS POT DEPARAR AQUESTA TARDOR?




Aquestes dues imatges son d’abans d’ahir, dissabte dia 12 de setembre. Son dues imatges preses des de Barcelona mirant cap al nord. Podem observar com encara els cel.latges es mostren en “mode estiu”. Son les mateixes imatges que podem captar en qualsevol jornada de juliol o agost en que es produeixen les típiques tempestes de calor en zones de muntanya de l’Interior.

Per tant, estem a setembre i tot i que des del passat dia 1 ja estem inmersos en el que s’en diu la tardor meteorològica, el temps segueix sent típicament estiuenc en quant a fenòmens meteorològics es refereix. Les temperatures s’han desinflat un xic respecte els darrers dies d’agost, però el règim de pluges i la localització d’aquestes, segueix sent el típic del periode estival.

Resumint, podríem afirmar que ens trobem davant d’un retard en el que sòl ser habitual per l’època. Al juliol vam tenir un temps típic de juny ( tempestuós a muntanya i càlid a la resta del País), a l’agost vam tenir el típic temps de juliol (sec i canicular) i ara, en el que portem de setembre, tenim el típic temps d’agost ( suavització de temperatures i més variabilitat en el temps).
Per tant, la conclusió final, és que a l’octubre serà quan ens vindran les ansiades pluges de tardor i a més, les bosses fredes en alçada que ens puguin visitar es trobaran d’una banda, una Mediterrània inusualment calenta i d’una altra, molta més energia en superfície del que és habitual en un mes d’octubre degut a tot aquest retard meteorològic que estem patint i això és el que haurà de fer d’aquest mes d’octubre, un mes extraordinàriament plujós a tot l’est Peninsular.

0 Response to "QUE ENS POT DEPARAR AQUESTA TARDOR?"