Charles Fort investigador de lo insolit Plujes extranyes Part-1



Charles Fort (1874-1932) va ser un investigador nord-americà, conegut per dedicar-se a l'estudi de fets suposadament no solucionats per la ciència de la seva època.



Us presento a un dels meus cientifics favorits, el seu treball comença on altres cientifics l'acaben, va passar la seva vida recollint dades de fets impossibles d'explicar.


Va Aconseguir reunir més de 60 mil notes totes extretes de revistes i diaris que adonaven d'aquestes rares pluges ell solament, es va limitar a recollir-los i publicar-los, però mai va divagar sobre l'origen d'aquests fenòmens, lo que li va reafirmar com un investigador de gran reputació en la seva epoca, aqui teniu uns cuants dels casos que va recollir:



---------------------------------------------------------------------------------------
" En l'any 1800, en Seringapatam, en l'Índia, es van registrar (segons la revista Nature del 1° de novembre, anota Fort) una successió de pluges de calamarsa. Durant una d'elles es van trobar dues peces de gel que tenien la grandària d'un elefant petit. Aquest mateix any, informes de l'Institut Smithsoniano revelen que en els EE.UU van caure pedres de gel de 2 i 3 kg. de pes".

---------------------------------------------------------------------------------------

" El 27 de febrer de 1877 en Penchloch, Alemanya, va caure una espessa pluja groga, color or, la matèria del qual tenia 3 formes distintes: assemblaven una fletxa, un gra de cafè i un disc. No es van trobar traces de pol·len i la substància acomiadava una forta olor animal. L'anàlisi química va revelar la presència de nitrogen i amoníac. "

---------------------------------------------------------------------------------------

" El 14 de febrer de 1870, va caure a Gènova, Itàlia segons el professor Beccardo, director de l'institut El Genovés de Física, citat per Fort, una substància groga que va cobrir els carrers, a l'instant que era difícil caminar. Segons es va estimar, la quantitat d'aquesta matèria groga que va cobrir Gènova era d'aproximadament 100 mil tones".

----------------------------------------------------------------------------------------

"Londres, la tarda del 5 de maig de 1848, va caure una pluja extrañísima. Traduïda textualment la nota de Charles Fort diu la següent: "A les 5 de la tarda el cel estava afable sobre la ciutat de Londres. De sobte sense previ avís, va començar a bufar un fort vendaval que va fer volar a tendals i barrets. El sol es va apagar i una foscor densa es va desplomar sobre la ciutat. Tot just es podia veure a dos passos. A partir d'aquest moment va començar a caure des de l'alt un copiós ruixat d'aigua i peixos. Durant gairebé 1 hora van caure milers i milers de petits peixos d'una 15 cm de llarg, de color platejat i grans aletes. Examinats pels experts no van poder ser reconeguts. Es van enviar mostres a totes les Universitats d'Anglaterra i cap va poder dir que espècie eren aquests peixos. Finalment, una comunicació arribada des del Cairo i signada pel degà de la facultat de ciències naturals d'aquesta ciutat va informar que aquests peixos corresponien a una espècie d'aigua dolça que prolifera en el mar de Galilea. No es va poder explicar com havien caigut sobre Londres aquests peixos que els palestins criden Peix de San Pedro".

----------------------------------------------------------------------------------------

" A l'agost de 1894 , milers de meduses , grans com un xíling , van ser assenyalades sobre la ciutat de Bath, a Anglaterra. En el mateix moment no lluny d'aquí, en Wigan, va caure una pluja de petites granotes."

----------------------------------------------------------------------------------------

"El 16 de febrer de 1861, un violent terratrémol va sacsejar la illa de Singapur. Durant els sis dies següents va ploure de forma torrencial. En el matí del 22, després d'un últim i furiós chafec, va parar de ploure. A les 10 del matí va sortir el sol i des de la meva finestra vaig veure gran nombre de malayos i xinesos omplint cistells de peixos que recollien en els tolls d'aigua que cobrien el terreny. Quan vaig preguntar per l'origen dels peixos, van respondre que havien caigut del cel. L'endemà, quan els tolls es van assecar, vam trobar molts peixos morts. (Relatat per Francois de Castelnau, un naturalista francès que es trobava en la illa) "

---------------------------------------------------------------------------------------


Fins aqui el petit recull, si veig que interesa posaré mes casos

0 Response to "Charles Fort investigador de lo insolit Plujes extranyes Part-1"