La força del llamp


Campanar malmés per l´impacte d´un llamp.Font :http://www.diaridegirona.cat/

Mai s´ha de menysprear la força dels llamps,com ho demostra el fet que aquest dissabte passat, un llamp va fer malbé el campanar de l´Esglèsia de Corts,que pertany a Cornellà del Terri,comarca del Plà de l´Estany.Us deixo l´enllaç a la notícia :

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009020800_3_313297__COMARQUES-campanar-Corts-Cornella-queda-malms-llamp



Mapa de llamps caiguts ahir.



I una de les precaucions més elementals que cal pendre en cas de tempesta,és fugir dels llocs alts o que sobresurten, com ha sigut el cas del campanar,que acabem de veure, o bé dels arbres aillats,com el que surt al vídeo següent,escolteu sobretot el só ,que no té desperdici :


9 Response to "La força del llamp"

  1. Brutal el segon video, em dona a mi que va deixar de gravar ràpidament.XDDDD

    Felipe says:

    Déu n'hi dó com ha deixat el campanar de l'esglèsia de "l'altre" Cornellà!
    I, en quant al video...acollona que caigui tant de prop un llamp; l'ensurt (i dels grossos) al càmara no s'ho treu ningú!

    El segon vídeo és moment "oh my god!!"

    Crec que era a la tardor que vaig anar a portar els nens al cole i al passar pel costat de l'ajuntament va caure un llamp al parallamps de l'edifici i tot i anar en cotxe, la claror i el soroll, va ser espectacular!!

    Salut!!

    Moisés says:

    Quina mala llet aquest llamp. Ja podria haver caigut en un altre lloc.

    danigava says:

    La verdad es que el relámpago dá miedo.Y el trueno con lo cerca que ha caido no me extraña.Buen video Jordi.Saludos.

    Jaume Deu says:

    El video de llamp fot una bona sutragada, d´aquelles que despertan quan estas mig adormit, les fotografies de Cornellà de Terri, hes veu vent bé que li ha fotut un bon trau.
    No entenc quan es diu en alres comentaris, el segon video !!!! jo només he vist un video en aquest reportatge del Jordi de Palamós !!!!!
    Salutacions per tohom

    Segur que no ha sigut un ocellot que s'ha fotut de lloros contra el camapanar?, je, je, perque deunido la destrossa!!!

    argonauta says:

    espectacular!!
    mar endins i de nit, fa una impresió i un canguelo bestial veure caure llamps, creieu-me!!!
    mucho yu-yu!!

    una abraçada

    Espectacular!, jo fa anys vaig patir una petita descarrega per un llamp mentres observaba una tormenta, el paraigues va fer de conductor, per sort no va pasar del susto, per cert a Brasil al any 2007 va morir 47 persones per llamps, pero al 2008 van ser 75!!