Un perillós estiu a 1500º !

Acostumats a queixar-nos quan a l'estiu hem de suportar en ocasions temperatures de 35 graus ?, això no seria possible en el planeta HD 80606b, ja que les estacions solament serien dues, estiu e infern...

La temperatura mes alta registrada a la terra va ser a El Azizia, Libya on es van arribar als 57.8°C el 13 de setembre de 1922, res de semblant a un dels 300 planetes descoberts en els ultims anys fora del nostre sistema solar, benvinguts a HD 80606b.

En el llunyà planeta HD 80606b, els estius podrien ser perillosos. Les hipotètiques formes de vida de l'atmosfera de HD 80606b podrien tenir uns 1.500 graus Kelvin de la calor estiuenca, que és suficient calor no només per a fondre el plom sinó també el níquel.

HD 80606b, és un planeta exposat al sol. I, en el 2.001, quan va ser descobert per l'equip de Michael Major i Didier Queloz, va causar sorpresa per la seva excèntrica òrbita de quatre mesos al voltant de la seva estrella i les proximitats en que rondava en la seva translació. La distància més llunyana que aquest planeta (3 vegades major que Júpiter) es troba del seu sol, és de 1 UA (150.000.000 Km) i, la més propera de 4.500.000 Km en la qual, literalment és socarrat.

Si un hipotètic habitant del planeta observés des de la superfície com s'acostava aquest al Sol veuria com aquest anava incrementant la seva grandària fins a ser unes 1.000 vegades major a l'haver arribat a la distància més prop. Les temperatures anirien variant des de 100 graus fins als 1800 .

En el planeta, l'hemisferi il·luminat pot passar en unes poques hores des dels 500 graus fins als 1.300. No seria estrany veure com del planeta sorgeix una cua semblant a la dels estels quan aquest es troba molt prop del Sol, seria l'efecte que les enormes temperatures produirien en els gasos de l'atmosfera del planeta..., teniu calor?
No li aniría gens malament una siberiana a aquest planeta amb nom d'ordinador antic oi?
Gracies a tothom per la vostra acollida!

8 Response to "Un perillós estiu a 1500º !"

  1. Felipe says:

    Òstres Sergi, quina estrena!!!

    Juro que, d'ara en endavant, quan facin aquells dies xafogosos, agobiants e indesitjables d'estiu, me'n recordaré d'aquest planeta HD 80606b...o com dimonis s'anomeni.
    Salutacions!

    argonauta says:

    Com diu el Felipe, un bon començament. a més, el tema que toques, l´espai exterior, complementa molt bé al blog.
    gràcies per la infrmació.

    argonauta says:

    Com diu el Felipe, un bon començament. a més, el tema que toques, l´espai exterior, complementa molt bé al blog.
    gràcies per la infrmació.

    L'autor ha eliminat aquest comentari.

    Solament de pensar en tanta calor se m'estarrufa el pèl. Sergi enhorabona per la teva entrada però ara amb la calor que he passat solament de llegir-lo et repto a buscar un article que ens entri fred. Sóc un gran amant, segurament una qüestió genètica, del fred. A veure si trobes algo. Una abraçada

    caray amb aquest planeta, s'hi poden fer bones barbacoas en 2 segons, je, je!
    Molt interesant el reportatge!!

    Jaume Deu says:

    Bon reportatge, només de veura-hu ja estic suan, això vol dir que ens queixem molt, però en aquest planeta que estem nosaltres,potser no s´ esta tant malament !!!
    Benvingut i salutacions

    danigava says:

    No me gusta nada la calor y menos eso aunque no lo podria contar estaria chamuscado en un segundo.Saludos.