Efectes del temporal de llevant 2ª part




Encara no em acabat del tot pel que fa a saber l´efecte devastador del fort temporal d´aquestes festes. Fonts de vigilància del Port de Barcelona ens comuniquen que la part interior de l´escullera s' ha partit i a la zona del antic restaurant Portacoeli (situat al mateix espigó) alguns blogs de pedra han desaparegut literalment,com podeu veure a les imatges (els blocs abans arribaven a dalt de tot). A més, el terra s´ha vist molt malmés, com acostuma a passar quan hi ha una forta llevantada. la força de les onades es filtra pels racons i esquerdes del moll d´abrig i llavors apareix un curiòs fenòmen: una mena de 'geisers' d´escuma d´aigua surten disparats a l´aire entre les escletxes per on passen els vianats. Jo ho vaig veure fa uns anys abans de que l´autoritat portuària tallés el pas als cuirosos.


La força de la mar arriba a ser brutal quan apareix un fenòmen meteorològic com el que em viscut aquests dies passats. L´home es gasta molt diners en recuperar platges i forma barreres artificials per aturar la força dels mar i oceans, però la natura s' encarrega de ensenyar-nos una vegada més de quí és el fort.




(imatges agafades de http://www.apsub.org/ Associació de pesca Submarina)




5 Response to "Efectes del temporal de llevant 2ª part"

  1. Moisés says:

    Sense dubtes David, que la natura té un poder, que pot ser devastador. I per molt que expliquis aquestes destroses, es fa molt difícil de creure. Però la natura és poderosa. A veure quan d'una p. vegada aprenen els polítics a tractar la natura i construir amb el permís de la natura, i no sense el seu permís con s'està fent.
    Per cert, mooooooooooooltes gràcies a tots per felicitarme per al blog.

    Increible el que pot arrivar a fer el mar; i pensar que nomès es aigua, que pugui trencar blocs de pedra i agrietar carrers i passejos.
    Aixi i tot, seguim sense poder ferli front quan hi ha temporal!!!

    Jaume Deu says:

    Avui David he estat a l´espigó que tú ja saps i el mar estaba força tranquil, semblaba que no habia pasat res, ara a la platja si que ja senyals del temporal, si ti fitxes les dutxas de la platja per sota han quedat destapades i et pots seura com si fosin bancs, els passos de fusta no ne vist cap i la sorra ha pujat bastant amunt, quedan una amplada de platja molt més estreta de la que havia, al unic lloc a la Nova Icaria on hi havia avui la Pirena, no se ha perjudicat tant per la protecció del Port Olimpic.
    La veritat que és molt dificil tindre unes instalacions que cubrexin els grans temperals, les grans nevades, les grans plujes que produeixen les rierades, lo que produeix el vent i així no acabariam, i apart de tindra les instalacions, també s´ha de fr el correcte manteniment.
    Salutacions per tothom

    Ja es pot escarrasar l´home a posar construccions al lloc que li pertany al mar.
    El mar sempre recupera el que és seu .
    Ara es gastaràn una pila de milions,però,més tard o més d´hora tot tornarà al seu lloc i ho tindràn que refer de nou.
    És el joc del gat i la rata.

    argonauta says:

    efectivamentJaume, sembla que no ha pasat res, però la 'processó va per dintre', és a dir, queda parlar del tema submarí...
    espero poder parlar-ne aquest dies.
    gràcies pels comentaris