SEGUIMENT SITUACIÓ

Demà ens arriba un front atlàntic que sembla no masa actiu i posteriorment una glopada d´aire fred que ens pot donar una mica d´enrenou amb la formació de tempestas. A veure si dona per fer molts comentaris i obsevacions.


31 Response to "SEGUIMENT SITUACIÓ"

  1. Ricard, càmera en ma! Llampecs ulls força oberts!!

    Com està la cosa per dimarts al tarda-vespre. Zona NE (Serralada Transversal, Nord de Barcelona i prelitoral-litoral nord...). Neu baixant cap els 400 metres, baixant amb ruixats cap els 200!!!!

    Veus posiblitats de desplomaments Fran?

    danigava says:

    La verdad es que yo no le daba ni un duro a lo que viene pero a medida que ha ido avanzando y he visto al Dani Ramirez y comentarios en diferentes blogs de gente que sabe mucho y ahora vosotros no lo veo mal ya veremos pero pinta interesante este contraste tan marcado que nos espera.Seguiremos en contacto.

    Moisés says:

    Vull llampeeeeecs !!! Tempesteeees !!!!
    Ja que de neu, les opcions que veig a Barcelona són el Tibidabo. I gràcies.

    Be, veig que tindrem la -35, ; fa dios dies marcava una -4 no se si ha variat, no crec perque no hi havia res mes baix aprop; amb aquesta conjucciò neu a 300-400m. Una ltre cop ens quedarem amb les ganes, aixi que aquest cop guardem l'¡ilusiò i esperança per algo mes gros!!

    danigava says:

    Bueno comparado con el año pasado ya es mucho y si es a esa cota tambien hay años que lo mínimo es a 1200 metros.No esta mal y ya veremos que pasa la méteo no es exacta.Luego si que es verdad aburrimiento pero esperemos que haya unos dias de zonal porque es normal no puede ser 3 meses consecutivos de olas de frio.A esperar después de la zonal haber donde se colocan las piezas.Saludos.

    Rover says:

    Models i mapes en mà no soc gaire optimista, per que en general tot el que vé de ponent... bé, ja ho conexieu. En aquest cas les dubtes sobre el que pot succeir venen pel tema de NW. No vé ni de ponent marcat (W) ni de nord (N)... vé del NW... del "golfo de vizcaya"... i en aquests casos ens vé una "moderada" humitat que ens pot sonar alguna sorpresa... sobretot per aquests -35 a 500 hPa. Si el vent no es gaire fort, podem tenir convecció orográfica en algún punt (montseny, catalunya central...). De totes formes no soc gaire optimista.

    Felipe says:

    Esperem que l'enrenou comenci al vespre, quan surti de la feina!
    No crec que nevi però almenys una tempesteta no estaria gens malament!

    Rover says:

    Per cert... el temporal de neu cap al Cantàbric i Euskadi pot ser, un altre cop, important.

    Moisés says:

    Vull freeeeeeeeeeed, neuuuuu.
    Veig les temperatures previstes per divendres i dissabte, i horrible !!! Per anar a la plaja amb bermudes.
    I a veure aquest dimarts, dimecres, no les tinc totes.

    danigava says:

    Ya cambiará tranquilos déjemos que haga una buena ponentada que luego ya nos reiremos je je.Yo tampoco soy muy otimista con lo de ponent pero es que situacines como esta pocas o pocos frentes atlánticos veremos como este llega con mucho aire frio ya es raro la verdad pero llegará al loro.Ya lo comentaremos.Saludos.

    Pues vaís a tener frio, nieve (zona antes comentada triangulo Osona, Baix Empordà-Barcelonès, 20 km arriba 20 abajo...). Y viento a partir del miércoles.
    El rebufo para el martes bien marcado con HR altas en todos los niveles en la zona comentada, entrada brusca del aire frio... Que dia de seguimiento y yo estoy fuera.... :(
    A gaudir tots plegats!!!

    Jaume Deu says:

    Espero que al menys torni a nevà al Tibidabo, si és així i puc m´aniré de corresponsal a Collserola a veura que puc treura, ara només faltan dos coses, una que neví al Tibidabo i l´altre que pugui desplaçarme, però no ens podm queixar, que el Montseny ja un tou de neu encra que no es desfà, o millor dit és desfà molt poc a poc.
    De totes maneres aquesta tardo pasada i aquest hivern, no ens podem queixar, a fet i farà fred, a plogut, anevat, a fent molt de vent, hem tingut una llevantada historica, aveura deixem que la natura vagi fent la seva, que si aneu mirant els videos que he posat al meu blog, veure-hu que lo que nosaltres volem portaria molts, però molts, problemes, només teniu que mirar al que ha pasat a Madrid amb una nevadeta !!!!
    Salutacions companys
    Jaume

    De moment temperatures altes i canvis a la espera

    Si aquest hivern no neva a Barcelona com deu mana, emigro a terres mes freds, a Munich per exemple, una ciutat que sempre m'ha agradat moltissim i amb un clima , per a mi, ideal!!
    I a mes amb un equip de futbol de primera fila, je, je!!

    primeres i minses precipitacions sobre el litoral central

    argonauta says:

    Bona tarda a tots!
    des del Port Olímpic, es nota la fresqueta entrant-hi. Vent de component sud-est fortet, vastants 'borreguillos' a la superficie. igua no tant neta com aquest cap de setmana, que em tingut gairebé calma chicha...
    a veure que vindrà...
    trobeu que girarà llevant?

    una abraçada

    Moisés says:

    Ricard, i no cau més aprop Núria, per exemple?
    Prfff, avui 15,7 ºC de màx. Però al gener normalment ja toca tenir alguns dies càlids.

    Jaume Deu says:

    Normalment al gener tenim a sobre l´anticicló, però les temperatures acostuman a ser molt fredes i amb gelades molt intenses, tan avui com sembla el disabte tindrem temperatures altes i anormals, convinades amb temperatures bastant fredes, si fem un petit climograma aquesta setmana sembla de dents de serra, un dia amunt, l´ endemà avall, i així, de moment sembla que la única sorpressa ens pot vindrà per la Costa Brava, aveura si tenen sort !!!!

    Sembla que s´apropa un bon gruix de precipitacions per ponent que ens afectarà de ple.

    Jaume Deu says:

    A mí en sembla que ens afectarà poc les pluges d´aquests dies, potser la Costa Brava ? però de moment aquí a La Sagrera i casi a tot Barcelona 0,1 l/m2, no se com hu porteu a les diferents zones que cubrim la gent d´aquest grup ??????

    Donc a El Masnou 0,1mm tambè. Ara, a El Maresme tenim a tocar la precipitació, pero sembla que comsempre que ve de ponent es va desgastant. Confio més en les tempestes convectives de demà a la tarda o dimecres.

    SKEGGIA says:

    Bona nit,estic disfrutant amb la NEVADA,si si,NEVADA, de NEW YORK,en aquest moment de la nit,tarde per allà;li neva a -1º(30 farenheit),una miseria comparat el dissabte ke es trobaven a -10º.Acabo amb una cosa ke em passa nomès a mi,suposo,cuant m` engresco per a la nova situaciò de ball meteo,acaba per no passar res de res.Aixì ke,cap comentari i estarè a la finestra esperant ke passi algo,de bò i/o de dolent,jà us comentarè.Gracies JAUME per el email de blogger,tot OK!!!!!

    argonauta says:

    Ara de moment el cel és seré, però comença a notar-se la fresca a barna.
    a veure què ens porta aquesta entrada de fred.
    seguimaquí la situació o obrireu una altra entrada?

    una abraçada

    argonauta says:

    Ara de moment el cel és seré, però comença a notar-se la fresca a barna.
    a veure què ens porta aquesta entrada de fred.
    seguimaquí la situació o obrireu una altra entrada?

    una abraçada

    Aqui, ha entrat clarament el Rebuf, vent E (88ºC). I creixen algunes torres. A veure que pasa.

    argonauta says:

    Lluis, no em diguis que per on estàs tu ha entrat llevant...
    espero que per barna no pegui.
    què vol dir lo de 88º?

    Hola,
    El cert és que durant unes hores migdia/tarda ha entrat vent E i ENE, això si, mol fluixet (max. 11 km/h) provocant una mica de rebuf.
    Pero aquests vents humits no han conseguit desenvolupar cumuls perque sembla que l´aire fred no acaba d´entrar.
    El 88 son graus de la direcció del vent. Ho veuràs a www.meteoelmasnou.com, per exemple. La C se m´ha colat.

    argonauta says:

    gràcies Lluis. ja m´extranayava que fos celsius... :-) !!
    sembla qwue avui sí que fa la 'ventada de Pedrito'!!
    mestral fort a les Terres de l´Ebre!!

    seguim fent aquí el seguiment?

    Moisés says:

    Estaria bé tindre una secció fixe de seguiment per anar comentant la jugada de la setmana. Per cert, molt de soroll dies passats, per només tindre vent. Eks Eks