NEU A LLOCS POC HABITUALS: CAPITUL 2: MEXIC

NEU A LES MUNTANYES MEXICANES!!


Mexic es un pais amb un clima molt i molt diferent si el recorrem de nord a sud. Al nord i centre hi plou poc, mitjes inferiors a les de barcelona per exemple, però al sud i sudoest hi plou moltissim doncs reb l'influencia dels corrents del golf de mexic a l'Atlantic, sobretot al peridode de plujes de març a octubre (i d'huracans es clar, no ho oblidem).


En quant a la neu, i encara que no ho sembla, hi neva moltissim al pais, però a les muntanyes es clar. Mexic es un pais força muntanyos i dispossa d'unes 6 o 7 serres que alberguen pistes d'esqui fins i tot on els mexicans que s'ho poden permetre hi van a practicar aquest esport. La curiositat es saber si a Mexico D.F, la capital, hi neva o ho ha fet algun cop: doncs no hi neva gairebè mai, encara que per temperatures si ho podria fer doncs pot arrivar perfectament a minimes de 0º.


No he trobat dades concretes de si hi ha nevat algun cop, però la resposta es en aquest cas que "crec que si", doncs en un foro meteo mexicà, he trobat un parell de bloggers que aseguren va nevar un cop a la decada dels seixanta i un altre afirma que va ser el 1967 en un mes d'abril.

5 Response to "NEU A LLOCS POC HABITUALS: CAPITUL 2: MEXIC"

  1. argonauta says:

    un ninot de neu itinerant!!! quina gràcia!!, clar si el motor estiguès al darrera, es fondria... je, je!

    ara en serio, interesant informació Ricard, sobre tot pels que no coneixem aquell clima.

    Moisés says:

    Uns altres com nosaltres, que a la mínima que veuen opcions a nevar a Mexic D.F., segur que segueixen el temps de forma molt insistent. :-)

    Si Moises, aqui pujem al Tibidabo quan creiem que nevarà, però allà han de pujar muntanyes de 2000m. per veure neu, ja, ja, ja!!!

    Molt interessant aquest tema que has tret Ricard !
    He cregut oportú, deixar-vos dos enllaços molt interessants,on s´expliquen les zones on es pot practicar esquí a Mèxic,així com la història d´aquest esport i els varis intents fallits,de fer estacions d´esquí.,tot i que existeix una estació , on es pot practicar aquest esport durant tot l´any i es diu "Bosques de Monterreal" .



    http://es.wikipedia.org/wiki/Esqu%C3%AD_en_M%C3%A9xico



    http://www.monterreal.com/


    Espero que us sigui d´interés.
    Salut !

    ..també us deixo aquest curiós enllaç ,on en un fòrum mexicà, algú pregunta on pot veure la neu.,la veritat és que és un document que no té desperdici i tota una lliçó de geografia mexicana....je,je,je


    http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070729092743AAwpwul


    Salut !