Fotos del viento

Aqui teneis fotografias de Portbou (aunque no se puede apreciar el viento que en esos momentos hizo un golpe máximo de 80Km/h y eso que lo mejor llegó por la tarde).
Tambien os pongo fotos de las consecuencias del viento en gava donde además de muchos árboles caidos destrozó el techo y parte de la fachada de la piscina.

7 Response to "Fotos del viento"

  1. danigava says:

    No hize más fotos por lo de los trenes que os explique que tuve que estar casi toda la tarde esperando que saliera uno de urgencia y no me podia mover de allí.La próxima vez que vaya haber si subo al observatorio y me lo puedo pasar mejor.Os iba a hacer un video también pero no pude al final otro dia volveré seguro.

    Molt guapes les fotos,Dani.
    La pròxima vegada que vulguis veure vent fort,mira d´anar a Portbou quan faci tramuntana pura i dura,els mestrals aponentats(WNW),no hi solen bufar amb gaire intensitat,igual com ha sigut el cas de Palamós, on ni ens hem enterat del temporal.
    Es veu però,que durant la nit de dissabte a diumenge,el vent va arribar als 200 km/h,coincidint amb un gir sobtat dels vents a tramuntana,degut a l´enretirada de la borrasca cap al nord d´Itàlia.

    Salut !

    ..lo dels 200 km/h, em refereixo a Portbou,naturalment.

    Jaume Deu says:

    Si avui han fet un reportatge a TV3 al Club amb el Toni Nadal de invitat en dir aquest cop de vent de Portbou i també han donat l´explicació de que molts dels arbres que tenim plantats a Barcelona i voltans, no són adecuats, com per exemple els pins, perqu`diuen que tenen poca arrel i en llocs on pugui fer vent ja el risc de que caiguin, ha posat com exemple que segurament a Figueres no ja cap pi plantat.
    Jordi de Palamós, tú que ets un professional d´aquest tema, m´agradaria que me expliquesis, si és així, perquè es plantan arbres no adecuats a zones que no corresponen, jo per la meva afició als arbres, ja se que ja molts arbres que no son d´aqui, però en canvi el pi blanc que és el que més han caigut, està plé a tots els parcs, particularment als més historics, supuso que la rao és que ventadas com aquesta no sen veuan a la zona on són plantats aquests arbres, ja que tan a la zona de Girona nord, com Tarragona sud, ventades d´aquestes i més fortes pasan i no cau rés, ni s´emporta taulades, jo pregunto ¿ a les zones esmantades les teulades les teulades les fan com a Barcelona i voltants, o son de diferents manera, ja que al Pirineu per la neu son de pissarra i a on fa vent, de que són ?
    Si algú sabeu alguna explicació expliqueu-la perquè tinc curiossitat.
    Salut companys
    Jaume

    Dani, buen reportaje, però a ver si alguien se decide a hacer alguno filmado com el par que eh hecho yo; no os de vergüenza hombre!!!
    Jaume, interesant pregunta la de si fan teulades pel vent al igual que en fan de pissarra per la neu; jo crec que no fan res d'especial per zones ventoses; jo per exemple fabrico barrets de xemeneia, es a dir les sortides de fums de les cases i si que en fabrico alguna especial per zones ventoses; no per resistir les envestides precisament, sinò per evitar rebufs de fums cap a l'interior.
    Referent a lo dels pins, els blancs no ho se, però els pinyoners t'aseguro que tenen unes rels d'allò mes llargues, el que passa es que tiren molt de manera horitzontal mes que veritcal, o sigui que no son gaire profundes.

    Bueno,anem a pams...en quan als arbres dir que fà 50 anys el que avui són boscos de pí blanc, eren zones despoblades d´arbres,degut a l´aprofitament que es treia del bosc ,per fer-ne combustibles.Amb l´arribada del petroli,es produeix l´abandonament del bosc i comença l´expansió del pí blanc degut al seu ràpid creixement i aquest acaba substituint el bosc originari ,que són els alzinars,molt més resistents a les ventades.
    Molts dels problemes causats per la caiguda dels grans pins blancs,són degut a què s´han construït cases i posat línies elèctriques,al lloc que abans eren ocupat pel bosc.Fà 50 anys, ni tant sols s´hagués permés que els pins creixéssin tant.
    Com a curiositat dir que ha Figueres sí que hi han pins blancs,els podem trobar al Parc Boshc,però cal dir que aquests es troben envoltats de grans edificis que els protegeixen del vent,tot i que de tant en tant en cau algún.Hem de tenir present,que el pí blanc si troba un terreny amb molta profunditat de terra,es torna "vago" i les arrels són molt superficials,ja que així no ha de "treballar tant",en canvi si el terreny és rocós,l´arbre acaba arrelant més profundament,entre les esquerdes de les roques i per tant,és més ressistent a les ventades.Els pins blancs,es poden trobar en tants parcs degut a què són molt fàcils de plantar i en pocs anys creixen molt.

    Els arbres que corresponen a la zona de Portbou,serien els boscos de surera,però els incendis continuats han impedit la supervivència dels boscos i hi ha molt poca vegetació a les muntanyes,els pocs pins que hi podem trobar hi són perqué o bé estan molt ben arrelats i protegits del vent o bé han adobtat formes més ajegudes,per no oferir tanta ressistència al vent.
    Els grans pins blancs,que podem trobar a l´Empordà,són com els supervivents de les ventades ,tot i que de tant en tant, també en cauen i solen ser els que més maldecaps solen portar,al igual que en aquest passat temporal.
    Sobre això de les teulades de planxa,només dir com a curiositat, que el teulat del monestir de Sant Pere de Rodes està fet així.
    Per lo tant,crec els problemes no venen tant pel material,sinó més aviat, pel sistema de construcció.
    Si el teulat de Sant Pere de Rodes aguanta les tramuntanades,deu ser perqué està ben construït i sobretot,més reforçat,degut a la zona on es troba.
    S ´ha d´anar molt en compte i posar les mesures necessàries perqué els sostres de planxa i marquessines,estiguin ben reforçades per aguantar les grans ventades.A Palamós,fà uns anys enrera, va volar el sostre de planxa de la bentzinera i ningú es va matar de miracle.

    Moisés says:

    Molt interesant tot el que comenteu. Comentar que avui a "Els Matins de TV3" han parlat també del tema. Ha vingut un expert amb arbres, i a nivell general, ha comentat que els arbres s'adaptan al clima que normalment hi tenen. I també és més fàcil que aguanti una gran pineda (ja que entre ells es protegeixen del vent) que no pocs pins que no tenen protecció.
    Aquí podeu veure el video dels matins, dura casi una hora, però explican coses com ha comentat el Jordi, de la poca arrel del pi blanc.

    http://www.tv3.cat/videos/991839