NEVADES A LLOCS INSOLITS: CAPITOL 4 : OEST AUSTRALIÀ

Oceania, el continent misterios i força desconegut pel mon occidental. A primera vista, parlar de neu a un lloc com oceania pugui semblar descavellat, però pensem que es troba a l'hemisferi sud, i la zona mes "freda", es dir Nova Zelanda, al sudoest del gran continent autralià es un lloc on la neu es força frequent, tant que hi ha importants pistes d'esqui i a les seves muntanyes poden arrivar a rebre gruixos de fins a 4m. de neu. Increible! Adjunto imatge del satelit de com es va veia l'agost passat aquest pais, ple de neu a vessar!

Be, he cregut convenient possar aquest petit escrit mes que res com a curiositat, però el capitol d'avui, ens porta a veure neu a un lloc força insolit: l'oest d'Australia, i en concret la ciutat de Perth, una ciutat semblant podriam dir amb barcelona: mes d'1 mil.liò d'habitants i amb un clima podriam dir "algo mediterrani"; temperatures similars pluviometrai algo inferior però semblant, hiverns suaus i estius calids; be, la cosa està en que al 2006, van enregistrar per primer cop una temperatura per sota dels 0 graus, concretament -0,6º C, i l'agost passat va tornar a passar, aquest cop -0,7 ºC acompanyat aquest cop de una lleugerissima nevada. No era el primer cop que nevaba però si es un fet molt menys habitual del que pugui ser a la nostra ciutat.



7 Response to "NEVADES A LLOCS INSOLITS: CAPITOL 4 : OEST AUSTRALIÀ"

  1. danigava says:

    Lo que siempre te digo Ricard si es que tenemos la negra.Haber que nos depara Febrero a parte de mi cumpleaños y creo que el tuyo también verdad Ricard?.Ahí si no recuerdo mal se rodó el Señor de los anillos por eso sabía que nevaba bastante.Saludos a todos.

    Felipe says:

    El que és insòlit és que hi nevi a Perth, però no tant a l'illa Sud de Nova Zelanda que està dividida en dos meitats de nord a sud per la cordillera dels Alps Neozelandesos que arriben al 3.700 i pico metres al Mont Cook.Fins i tot recordo en un programa de l'Alfred que va parlar de la pluviositat extrema que hi ha al vessant oest de l'illa contrastant amb el vessant est, molt més eixut.

    Jaume Deu says:

    Bueno Ricard, ja veig que has trobat la insolita nevada a Perth(Australia) ara només en resta que aviat fagis el reportatge de " nevada insolita a la ciutat de Barcelona " ja que les ganes van en aument, com diu el Dani que tenim un dinnar pagat aquest Febrer amb els dos cumpleanys vostres, la resta, farem les plegaries perquè neví !!!!!
    Lo del dinnar és broma, si no dieu el contrari !!!!!!
    Salut i força .............
    Jaume

    Barcelona no entra en la meva llista de "nevades insolites" doncs hi neva un cop a l'any al menys!!

    Moisés says:

    No és per portar la contraria. Però, el Tibidabo no contaria. EL dia que vegi Pç. Catalunya nevada, o neu a l'acera de davant de casa, llavors ho contaré com a nevada. I d'això fa molt de temps !!!!

    Moisés says:

    Això sí magnífic reportatge. M'agrada sobretot quan comentas que hi han pistes d'esquí a zones on mai pensaria que hi haurien.

    Jaume Deu says:

    Estic d´acord amb el Moises, per mi neva a Barcelona, és quan neva al meu barri, com va fer fa uns anys per reis, crec que era el 1985, que vaig poguer fer un ninot de neu a la placeta de costat de casa o quan neva al centre, però aquesta última nevada, pasa a la historia que va neva a Barcelona, però la neu només apareix a Collserola i les parts més altas de la ciutat ¿ com mediriam la alçada de la ciutat de Barcelona ? entre 0 i 515 metres, depen de on et trobis.
    Ara neva a Barcelona, jo entenc que es, quan cau a tot Barcelona, encara que el tou més important sigui al Tibidabo.
    Barcelona vaig al meu punt de vista es atipica per tot, perquè quan ja un fenòmen meteorològic una mica important, ja és noticia a Barcelona, no oblideu, que ahir van haeri rafagas de 200 Km/h a Portbou i que jo sapiga no ha pasat res i suposso, i parlo per experiencia que als voltants també debia bufà i no sa sent cap problema especial, amb una meteorologia una miqueta extrema, per Barcelona ja es un gran problema, suposo que és per la gran quantitat de població que ja per Km/2 i el clima mediterrani, tan docil generalment, fins que treu les ungles i ens deixa a tots en pilotes !!!!!!!
    Jaume