LLOCS INSOLITS DE NEU: CAPITOL 1: ARGELIA

Qui diria que aquesta foto es d'Argelia?


Be, com sabeu, em vui especialitzar una mica en la neu, el meu tema preferit.


Vui dedicar alguns capitols dedicats a paisos o llocs al mon on la neu es present encara que no ho sembli o ho ha sigut algun cop de manera sorpresiva!!


Com a primer destí, Argelia. Aquest pais nordafricà, encara que no ho sembli, reb cada any la visita de la neu i per això dispossa de varies estacions d'esqui doncs te muntanyes amb cotes suficientment altes com per rebre neu abundant com per aprofitarla per esquiar. Evidentement, Argelia es un pais "semipobre" amb lo que els instal.lacions i els medis no son com els que tenim aqui, però allà tambè disfruten (els que poden) de l'esport de l'esqui, o senzillament de gaudir de la bellesa de tan preciat solid blanc!!


Deixo una web amb algo mes d'informaciò per a qui l'hi pugui interesar.


http://www.nevasport.com/noticias/d/6589/el-resurgir-del-esqui-en-argelia/


La veritat es que aquest pais està situat en una posiciò geografica amb la qual totes les nortades que hi arriven, si porten suficient aire fred poden provocar fortes nevades ( a les muntanyes) ja que el vent del nord/nordest, al contrari que aqui, aporta molta humitat amb la consecuent precipitaciò. L'any passat mateix vem veure com aqui ens quedavem amb un pam de nas amb una gran irrupciò freda i a les mateixes platges d'Argel hi queien alguns cms. de neu.

7 Response to "LLOCS INSOLITS DE NEU: CAPITOL 1: ARGELIA"

  1. Viatger says:

    Mai hagués pensat que fotia aquestes nevades a Argèlia.

    salutacions,
    viatger

    Moisés says:

    Jo tampoc, però el que m'ha sorprès més encara és ho de les estacions d'esqui. Una cosa es que de tant en tant nevi al Tibidabo, i una altra cosa seria tenir unes estacions d'esquí al Tibidabo, no?

    Jaume Deu says:

    Ja un detall molt curios en aquestes fotografies de les muntanyes d´Argelia i és que jo que soc aficionat també als arbres, aquí acostumen a veure els abets carregats de neu, mentres que tan a Argelia i sobre tot al Liban, és veuan carregats de neu els cedres, és una curiositat.
    Que fà nevades fortes si hu sabia, ara, que tinguesin estacions de sky, no.
    Ricard, no sé si tens algún video o no, però si no tels puc passar de la nevada l´any passat a Buenos Aires, és un fet molt sorprenent, els mes vells no hu havian vist mai.
    una abraçada
    Jaume

    Felipe says:

    M'ha deixat sorprès que les masses d'aire fred poguin arrivar fins al Nord d'Àfrica, amb possibilitats fins i tot de deixar-hi nevades a l'Atlas (la cordillera que voreja tot el noroest del continent) i ,en conseqüència, l'existència d'estacions d'esqui!
    I el fet que és ja per donar-nos cops de cap a la paret, és que hi nevi a Argel i aqui "ni gota ni gota!"

    Jaume, gracies per l'oferta, si no ocupa molt si que t'agrairia que m'ho enviesis!!

    danigava says:

    Tiene que ser guapo el video de buenos aires nevando la verdad es que fue un gran acontecimiento la gente salio a la calle como si fuera una victoria de argentina.Haber si nosotros lo podemos vvir algún dia.Saludos llampecs.

    Jaume Deu says:

    Ricard, els buscaré i el penjaré al nostre blog, o sigui, en aquest blog i si t´agraden, tels copies, suposso queja saps com, si no m´hu preguntes, demà miraré de fer-hu !!!!