NÚVOLS EXTRANYS

Quina sorpresa es van dur els pilots d'aquest vol comercial el pasat maig a Japó, quan es van trobar, en ple vol, amb una estranya sèrie de formacions nuvoloses sobre el mar de Okhotsk Els núvols presentaven formacions allargades, distribuïdes de manera equidistant al llarg de 100 quilòmetres.

13 Response to "NÚVOLS EXTRANYS"

  1. Tot i que els núvols en forma de corró són bastant freqüents en determinades zones del Planeta,com els "morning glory" del Golf de Carpentaria,aquests núvols del vídeo són una curiositat de primer ordre,la veritat és que són sorprenents.

    Per cert,seria interessant que els companys que no poseu etiquetes a les entrades que es publiquen,ho féssiu, ja que queda tot més ordenat.

    Salut !

    argonauta says:

    quina cosa més rara!!! i de veritat que són nuvols?
    sembla l´estela que deixa el pas de varios reactors en linea. com quan hi ha una demostració aèria.

    una abraçada

    Són coneguts per "cloud streets". No n'havia a sentit a parlar mai fins que ho vaig veure en el fòrum catmeteo. Un usuari (Tro) explicava que

    Vents a nivells baixos que generen aquest carrers de nuvols, en principi degut a l'existència d'obstacles en el camí dels vents. Ben primets al començament de la seva formació, i que s'agrupen a la part final per tornar a fer una massa compacta.

    Posava fotografies com els enllaços que us poso

    llac Michigan,Chicago.
    http://img357.imageshack.us/img357/1951/aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalz8.jpg

    Mar Negre
    http://img522.imageshack.us/img522/2999/bbbbbbbbbbbbzd9.jpg

    Mar de Bering
    http://img141.imageshack.us/img141/8278/dibuixssscy1.jpg

    Badia de Hudson
    http://img216.imageshack.us/img216/3231/tcecloudstreetshudsonbant1.jpg

    Fantàstiques fotografies i impressionants "núvols" Molt curiós!!

    Impresionants les fotos dels Cloud streets. Dona gust compartir el blog amb gent com vosaltres!!!

    Si no recordo malament, aquest tipus de nuvols els va tractar l'Alfred al programa fa uns mesos i tal com diu en jordi Calonge, aquiest nuvols es produeixen per uns extranys corrents que fan que els nuvols s'agrupin en aquestes linees; a mes tambè recordo que va comentar que poden tenir kilometres i kilometres d'allargada!

    Moisés says:

    Si es veritat, alguna vegada ho ha comentat el Alfred. O fins i tot el algú dels llampecs (ja fa temps) va posar un video al blog del Picò d'algu semblant ... pot ser? No sé si va ser el Felipe, em sembla.

    ...el del vídeo que es va posar al blog d´en Picó,vaig ser jo !...je,je,je.
    De fet,és un enllaç a un blog molt guapo, que tracta varis temes molt interessants,no té desperdici.
    Ara us poso una entrada amb l´enllaç a aquest magnífic blog.
    Records.

    danigava says:

    Espectaculares Jordi ya me sonaba y es del blog del picó que lo pusiste tú y en picó.Buen trabajo Palamosí.Parecen que no se acaben nunca.Saludos.

    Jaume Deu says:

    Bona feina nois, estic molt content, perquè ja estem al tipu de grup que jo volia, un grup actiu que fa servi un blog per comunicarse, però ultimament d´activitats no en faltan, per lo tant moltes gràcies a tots per haver entés el misatge.
    Salutacions per tots
    Jaume

    Felipe says:

    Molt curiosa formació de núvols, molt semblantes al "Morning Glory" australià com molt bé ja ha apuntat abans el Jordi. I "al César el que és del César" jo no vaig ser qui va penjar el video al blog del Picó.

    Rover says:

    Donc jo, corcó habitual, no crec que la cuasa de la formació siguin vents longitudinals en el sentit dels núvols i que els vents varíin per influència d' obstacles... quins obstacles? Muntanyes? Disposades tant regulatment?

    Jo més aviat crec que es tracta de vents oposats en capes diferents: p.e. un cap a la dreta a nivell de mar i altre cap a l'esquerra a uns 1000 trs per exemple. Si hi ha molta humitat, questa no pot pujar i es recargola entre els 0 i els 1000 mtrs com si fós un braç de gitano... ja m'enteneu. Vindría ser com els kelvil-helmholtz (o quelcom així) però en capes baixes y a lo bestia... Uns agrada l'explicació? A mí em sembla coerent...

    Jordi,no hi ha hagut manera de veure cap de les fotos que has posat,podria ser que els enllaços estiguin tallats,m´extranya que ningú hagi dit res .Potser sóc l´únic que no les ha vist ???

    Salut !

    Doncs a mí sí que m´agrada l´explicació.,de fet aquests núvols estaven sobre el mar i al mar pocs obstacles hi han, o potser s´han generat en terra i s´han anat desplaçant ??...umm,no crec.
    De fet,l´explicació que dius ,Rover em sona d´haber-la vist en algún lloc,a veure si la trobo un dia d´aquest.
    Ciao !!