Interpretación de meteogramas y diagramas stuve (sondeos)

Para los que os gusta mirar las predicciones en modo gráfico de evolución de diversas variables (meteogramas), os paso un link de meteored donde explica bastante bién cómo leerlos:

http://www.meteored.com/ram/2104/interpretacin-de-mapas-y-productos-meteorolgicos/

Respecto a los diagramas de Stuve (los conocidos diagramas de los sondajes meteorologicos (globos sonda, etc), una buena explicación está en:

http://www.nevasport.com/phorum/read.php?48,752610

También explica lo de los índices K, Lifted, etc.

Otro link sobre los Cape+Lifted es:

http://meteospain.foroactivo.net/seguimiento-de-modelos-f15/como-interpretar-un-modelo-meteorologico-t99.htm

9 Response to "Interpretación de meteogramas y diagramas stuve (sondeos)"

  1. danigava says:

    La verdad es que necesitaré tiempo para leerlo a fondo pero me le he leido por encima y esta muy bien explicado.Buen documento Rover.Saludos.

    Jaume Deu says:

    Bons enllaços Rover, ja tenim lectura per una estona, encara que hu tinc que mirar, però en sembla que alguns ja els havias possat al blog del Picó fa temps.
    Com va la recuperació del danys a casa dels teus pares ??????
    Una forta abraçada
    Jaume

    Rover says:

    Després d'una setmana de feina d'una cuadrilla de peruans que curran com animals (tot s'ha de dir) amb serres, pales i grues, ara està tot quasi net de tronc i branques. El tronc principal de l'arbre més gran no l'han pogut treure amb cap grua (alguna de diverses tonelades)... així que han fet una "zanja" enorme i l'han enterrat !!! Brutal. De totes formes, una setmana després segueixen sense gas ni teléfon...

    Gràcies per l'interés.

    Aquests enllaços els tinc posats a "favoritos" des de fà molt temps,són imprescindibles,sota el meu punt de vista,per entendre el follón de línies que surten als meteogrames i als ensembles.
    Això de l´arbre és "raro,raro.." és el primer cop que m´entero que algú enterra un arbre...

    Salut !

    Jaume Deu says:

    Companys, no veie-hu que és trist que uns companys escriguin uns reportatges tan interessants i que sempre siguin els mateixos, els que fagin els comentaris, perdoneu, tant us costa fer un comentari de quatre o cinc lineas,no fa alta més, es per saber si la gent que forma part del grup, le interessa o no perquè si només és fa un comentari a la setmana i en alguns casos, molt més temps, no entenc perquè heu volgut participar en aquest grup i blog.
    Disculpeu si us molesta la meva opinió, però jo vaig fer un grup, amb una gent, de la que tenia altres espectatives i laveritat estic bastant defraudat, se que tothom te coses a fer, però escriure un comentari costa un parell de minuts, en aquest blog menys que altres que ja molt més moviment.
    Per supost que no se senti aludit, el que fa comentaris, naturalment hem refereixo als que no fan ni entrades, ni comentaris.
    Salutacions a tothom
    Jaume Deu

    Jaume Deu says:

    " el pecat més gran és no fer res perquè penses que només pots fer ben poca cosa "
    Edmund Burke

    Donc jo no els tenia aquest enllaços i m´els he llegit tots i he apres força. especilment amb els Cape+lifted, una de les variables que quan consultaba els models a wetterzentrale no comprenia.
    Moltes gràcies.
    Per cert ahores d´ara (diemenge a les 21:30) a El Masnou em recollit vora 41 mm.
    Espero que recuperis aviat la normalitat al Jardii el puguis gaudir
    Una abraçada

    Jaume,subscriveixo plenament el teu comentari.
    Llàstima però, que és com predicar en el desert !!!

    Fins que no es prenguin mesures dràstiques ,això no tindrà solució .

    Salut !

    Magnífics enllaços, sempre van bé saber interpretar el "fotimé" de línies que formen els meteogrames i demés.

    Sento si jo sóc dels que no participo gaire. El motiu és perquè no puc participar més, no perquè no vulgui. Ni aquí ni en altres llocs. Si algú vol explicacions, teniu el meu correu.

    Repeteixo, ho sento.

    Una abraçada a tots els llampecs!