FRED !!


Mapa de previsió de temperatures del model PROMES,a 2m. del terra.Fer click per ampliar imatge.

A qui li agradi el fred, aquesta setmana que vé s´ho passarà de primera,sinó mireu el mapa de temperatures ,la matinada del dia 7.Es veu com les temperatures arrivaràn als 0 cº fins la línia de costa,segurament a les valls dels rius i a prop de les seves desembocadures, com les del Fluvià,la Muga,el Ter ,la Tordera ,el Besós i el Llobregat,encara baixaràn més.

Sobre si nevarà o no ? fins el dia abans no es sabrà.

Records.

7 Response to "FRED !!"

  1. Jordi, si su plau, si neva ves a calella i fes fotos, je, je, pensa que tu ets els meus ulls al baix Empordà. No en serio, si neva fes quantes fotos puguis de la zona. Aquest cop em sembla que no va de debò!!

    danigava says:

    Vamos vamos que poco queda dios mio.Y eso que hay que ir con los pies en el suelo pero yo ya estoy flotando je je je.

    Jordi, això del model PROMES és un regional? Pots explicar-me alguna cosa d´aquest?
    Vinga nois, que tinc ganes de veure les platges del Maresme blanques.

    Compte amb les gelades que poden ser importants a Pirineu e interior.

    Faltaria menys Ricard !Estarem al peu del canó !
    El model PROMES és un model de mesoscala,un model de mesoscala és el que modelitza,valgui la redundància,els fenòmens meteorològics que succeixen,en zones que van d´entre 2 km. fins a 2000 km.També hi han els models de macroescala(sinòptics),que són els més típics,on es veuen les grans perturbacions i anticiclons que afecten als continents i els de microescala que abarcan fins als 2km.
    Us deixo un enllaç on explica la història d´aquest model, realitzat per la universitat de Castilla la Manxa :

    http://www.icam.uclm.es/index.php?id=g06

    Jaume Deu says:

    Jo no vui contradi a les previsions que diu aquest mapa, ni molt menys, però a mí en sembla que el dimecres i dijous serà com la perturbació de dies enredera, que va fer més fred, però 0º a la costa, s´han fa una mica dificil de creura, no vui dir que no sigui possible i lo de la neu, jo crec que tenan més posiblitat al Empordà que aquí, perquè sembla que tindran més precipitació, així hu he vist jo i així hu he dit al meu blog personal,amb una previsió que m´atrevit a fer, cosa que no m´agrada molt de fer, perquè tothom vol saber si nevarà a la porta de casa seva, aqui al barri els que hu saben que m´agrada la meteorologia sempre en preguntan, però no per demà, per d´aqui 15 dies que tenen que anar a .....?

    Felipe says:

    Casum l'olla!
    Ara que acaven les vacances...comença el fred hivernal de debó!
    Però, val, farem el que poguem per poguer disfrutar-ho!